‘E-wallet’ duikt op in patenten van Apple
Redactie

Apple vraagt elk jaar erg veel patenten aan. Als deze patenten gepubliceerd worden door het patentbureau kan je vaak zien waar Apple op dit moment al over na aan het denken is. In een recentelijk gepubliceerd patent is een iPhone te zien waarbij er een langverwacht icoontje op het springboard te zien is: E-Wallet.

Mobiele betalingen met de iPhone

Volgens de geruchten op internet is Apple al geruime tijd bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van een mobiel betaalsysteem. Door een combinatie van hard- en software moet het hiermee mogelijk worden om bijvoorbeeld je boodschappen af te rekenen met je telefoon. Hiervoor gaan ze waarschijnlijk gebruikmaken van NFC.

Geruchten over mobiel betalen

Op internet gaan al maanden geruchten de ronde over de mobiele betaaldienst van Apple. Naar verwachting zal deze dienst gekoppeld worden aan je iTunes-account, zodat je niet nog een keer een koppeling hoeft te maken met je bankrekening of creditcard. Er zijn op dit moment miljoenen iTunes-accounts met een koppeling naar een creditcard, en dus is de potentiële doelgroep al erg groot.

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.