E-mail van Steve over de witte iPhone 4 is nep
Redactie

Enkele dagen geleden vonden wij, net als heel veel andere websites, een artikel over de witte iPhone 4. Steve Jobs zou in deze e-mail hebben gemeld dat de witte iPhone 4 vóór de kerst in de winkels zou liggen. Nu blijkt dat het hier om een grap gaat. De jongen die de e-mail verspreid heeft, heeft zijn excuses aangeboden op internet.

Nathans excuses

Nathan heeft zijn fout ingezien, en heeft iPhone Download Blog een e-mail gestuurd. In de e-mail staat dat hij niet verwacht had dat het gerucht zo ver zou komen. Veel blogs uit verschillende landen hebben het bericht namelijk opgepikt, en verwerkt in berichten.

Nathan schreef iPhone Download Blog het volgende:

Hello Sebastian. The email I sent you from Steve jobs was fake. I am really sorry because I didn’t know it would get so big. I told my parents what I did and they said it was wrong then yesterday my dad read an article on fortune magasine website that was talking about the email and realized this article was based on what i had sent you. My parents asked me to come clean and admit everything was fake. I’m very sorry that won’t happen again.

E-mails van Steve Jobs

Steve Jobs beantwoordt zijn e-mails soms, maar heel vaak lijkt het uit eindelijk om een grap te gaan. Met een beetje kennis van PHP kan je iemand, of jezelf, al een e-mail sturen die van Steve Jobs af lijkt te komen. Het is lastig om er achter te komen of deze mails echt zijn, want bij de afzender staat gewoon het adres van Jobs.

Deze keer weten we zeker dat het om een grap gaat, maar normaal valt er dus ook aan de echtheid van de e-mails te twijfelen. Het is dus belangrijk dat niemand te veel waarde gaat hechten aan de e-mails van ‘Steve Jobs’.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.