Google gaat audiobellen toevoegen aan Duo

Lars Paijmans
18 augustus 2016, 10:30
1 min leestijd
Google gaat audiobellen toevoegen aan Duo

Google maakt de concurrentiestrijd met FaceTime compleet met een toekomstige update voor Duo. De app krijgt binnenkort naast de mogelijkheid om videogesprekken te voeren, ook een audiobel-optie.

Lees verder na de advertentie.

Duo audiogesprekken onderweg

Volgens Google’s Amit Fulay (in een post op Google+) komen deze Duo audiogesprekken ‘binnenkort’ naar de app. Veel meer wil Fulay er niet over kwijt, maar dit betekent wel dat Duo nu alle belangrijke functies van Apples FaceTime in huis heeft.

Zoals je eerder deze week al in onze review kon lezen, is Duo het nieuwste project van Google om de markt van chat-apps te veroveren. De app is kinderlijk simpel en wil het zo makkelijk mogelijk maken om een video (en binnenkort audio)-gesprek tussen twee personen op te zetten. Of je nu met wifi of een twijfelachtige mobiele internetverbinding verbonden bent: Duo moet altijd werken.

Duo audiogesprekken

Een nieuwe concurrent voor FaceTime dus, met als grote voordeel dat je er als iPhone-gebruiker ook Android-eigenaren mee kunt bereiken. FaceTime is vooralsnog exclusief beschikbaar om berichten te versturen tussen Apple-apparaten, terwijl Duo dat niet is. Het enige verschil is dat je FaceTime ook kunt gebruiken op je Mac, terwijl Duo exclusief voor je smartphone bedoeld is.

Uitrol gestart, Nederland wacht af

Wat ons betreft is Duo het leukst als je een videogesprek voert, maar we kunnen ons best een situatie voorstellen dat je liever alleen te horen bent. In dat geval komen deze Duo audiogesprekken ongetwijfeld van pas. Google begon eerder deze week met de uitrol van de app, maar is vooralsnog niet beschikbaar in Nederland. Dit kan echter op ieder moment gebeuren, dus houd de App Store in de gaten als je op zoek bent naar een goede videobel-app.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google+
Categorie: Apps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen