Dunnere iPhone 5 door nieuwe schermtechnologie
Redactie

Volgens Wall Street Journal zal de iPhone 5 uitgevoerd worden met een dunner scherm. Door toepassing van het dunnere scherm wordt de smartphone zelf ook dunner. Overigens is er al vaker gesproken over een dunner scherm voor de nieuwste versie van de iPhone.

Nieuwe schermtechnologie

De huidige iPhone 4S bestaat uit  drie laagjes, zoals een LCD scherm, een krasbestendig glas en een laagje met sensoren. De nieuwe schermtechnologie voorziet erin, dat bij de nieuwe iPhone 5 er nog maar sprake is van twee lagen in plaats van drie, zoals bij de huidige smartphone van Apple. Doordat er maar twee lagen worden toegepast, zal de smarpthone platter uitvallen. Deze toepassing wordt de in-cell techniek genoemd. Het scherm wordt met aanraakgevoelige sensoren gecombineerd.

Licht gewicht iPhone 5

Het voordeel van een dunner scherm is, dat de nieuwe iPhone ook licht van gewicht kan blijven. Zelfs als het scherm groter zal worden, zoals de geruchten doen vermoeden. Zowel Sharp als Japan Display en LG zijn volgens de geruchten volop bezig met de productie van panelen voor de nieuwe generatie iPhone.

Overigens is ook naar buiten gekomen, dat de providers in Europa volop de nanosim aan het hamsteren zijn met het oog op de komst van de iPhone 5. Blijf van alle geruchten en feiten van de iPhone 5 op de hoogte.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.