Duitse rechter verbiedt iCloud voor iPhone en iPad

Redactie
3 februari 2012, 14:24
1 min leestijd
Duitse rechter verbiedt iCloud voor iPhone en iPad

De telefoon maker Motorola heeft Apple aangeklaagd wegens het schenden van patenten. Motorola eist dat de gehele iCloud-dienst wordt verboden in Duitsland. De Duitse rechtbank is het met Motorola eens, iCloud moet worden verboden.

Lees verder na de advertentie.

iCloud is een dienst van Apple die draadloos en geheel online bestanden als foto’s en documenten opslaat. Zo kun je je bestanden altijd, overal ter wereld vanaf een ander apparaat weer openen.

Rechtszaak

De rechtszaak is snel afgehandeld, de rechter kon al snel tot de conclusie komen dat Apple inbreuk heeft gemaakt op patenten van Motorola.

De manier waarop bestanden automatisch worden geüpload naar de iCloud en functies binnen het pushen van mail schenden patenten.

Verkoop

Echter hoeft Apple niet per direct te stoppen met de verkoop van iCloud producten, ook het gebruik hiervan is voorlopig nog niet strafbaar. Apple krijgt de kans om via een software-update een andere weg te vinden om gebruik te maken van iCloud, zonder dat er patenten worden geschonden.

De producten die gebruik maken van iCloud, denk aan de iPhone en iPad mogen voorlopig niet meer worden verkocht in Duitsland. De iPhone 3GS, de iPhone 4 en iPad 2 met 3G functie worden niet meer verkocht in Apple’s webshop. De iPhone 4S blijft wel gewoon beschikbaar, deze valt buiten de rechtszaak.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu