‘Duidelijke foto’s van gouden iPhone opgedoken’
Wouter Nijsen

Er zijn een flink aantal vermeende foto’s van de gouden iPhone opgedoken. Dit is een nieuwe kleuroptie waar Apple volgens geruchten op 10 september mee komt.

Wederom zijn er foto’s uitgelekt van de vermeende gouden iPhone, maar dit keer gaat het voor het eerst om echt duidelijke foto’s. Foto’s van lekken zijn doorgaans vrij vaag, wat de betrouwbaarheid niet ten goede komt. De vandaag verschenen exemplaren zijn afkomstig van de Japanse website Weekly Ascii.

Zoals je op de foto’s kunt zien moet je bij een gouden iPhone niet aan een enorm glimmend exemplaar denken. De kleur is eerder subtiel te noemen en doet denken aan de kleur van champagne. Het is nog niet bekend voor welke edities van de iPhone een gouden optie komt, hoogstwaarschijnlijk voor de aankomende iPhone 5S en misschien ook voor de iPhone 5.

Gouden iPhone al zo goed als bevestigd

AllThingsD zei dinsdag al de gouden iPhone bevestigd te hebben bij zijn bronnen. Afgelopen vrijdag was Apple-site iMore de eerste die berichtte over een mogelijke gouden iPhone, wat snel werd overgenomen door technologiesites TechCrunch en 9to5Mac.

In India en China is goud een populaire kleur voor apparaten, wat algemeen beschouwd wordt als een belangrijke reden voor de komst van een gouden iPhone 5S. Daarnaast zou Apple ermee willen refereren aan Californië, dat in de volksmond de ‘gouden staat’ wordt genoemd.

Wil je meer weten over de nieuwste iPhones? Lees dan onze pagina’s over de iPhone 5S en iPhone 5C. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief als je altijd op de hoogte wilt blijven!

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.