‘Dubbele camera blijft in 2017 exclusief voor iPhone Plus’

Rutger Otto
10 september 2016, 10:03
2 min leestijd
‘Dubbele camera blijft in 2017 exclusief voor iPhone Plus’

De twee lenzen van de iPhone 7 Plus blijven waarschijnlijk ook volgend jaar beperkt tot het Plusmodel. Dat denkt de bekende analist Min-Chi Kuo.

Lees verder na de advertentie.

Dubbele iPhone-camera

In de huidige line-up heeft alleen de iPhone 7 Plus twee camera’s aan boord. De kleinere iPhone 7 moet het met één (verbeterde) camera doen. En dat zal bij de opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus niet anders zijn, denkt Ming-Chi Kuo. Volgens hem is de dubbele camera voor het 2017-model van de iPhone eveneens exclusief voor de Plus. Dat zou onder meer te maken hebben met de kosten en de strategie van Apple. Het Plusmodel moet niet alleen groter zijn, maar ook meer high-end.

Volgens Kuo wordt in 2017 zo’n 30 tot 40 procent van alle iPhones met een dubbele camera verscheept. “De dubbele camera is een interessante toevoeging voor professionele fotografen, maar het is nog geen killer-app voor de grote markt”, zegt Kuo. “We verwachten daarom dat volgend jaar alleen de high-end iPhones van een dualcamera worden voorzien. Hiermee kan Apple zijn Plusmodel onderscheiden, daarnaast zijn de kosten hoog (zo’n 30 tot 40 dollar).”

iPhone 7 opladen

Nieuwe functies voor Plus

Het ligt overigens voor de hand dat de dubbele camera ooit nog wel naar de kleinere iPhone komt. Sinds Apple twee iPhones in de markt heeft gezet, brengt het bedrijf nieuwe functies voortaan mogelijk eerder naar het grotere toestel, om daarna in het kleinere model te introduceren. Kijk naar optische beeldstabilisatie. Dat was twee jaar lang een exclusieve functie voor de iPhone 6(S) Plus en komt nu ook naar de reguliere iPhone 7. De iPhone 7 Plus maakt er uiteraard ook nog steeds gebruik van.

iPhone 7 kopen

Apple kondigde afgelopen week zijn eerste iPhone met dubbele camera aan. De iPhone 7 maakt van de twee lenzen gebruik om beter te kunnen inzoomen. Ook is de scherptediepte naderhand op foto’s nog aan te passen met deze techniek. Als we het toestel in handen hebben, testen we de camera-functie van de iPhones natuurlijk uitgebreid.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn nu te bestellen en volgende week liggen ze in de winkel. Naast een los toestel kun je ook een iPhone 7 kopen met abonnement.

Lees meer over de iPhone 7

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen