‘Alle iPhone 7 Plus-modellen krijgen dubbele camera’

12 mei 2016, 9:07
2 min leestijd
‘Alle iPhone 7 Plus-modellen krijgen dubbele camera’

In tegenstelling tot eerdere geruchten zou de iPhone 7 Plus één line-up krijgen met dezelfde functies en specs, waaronder een dubbele camera op de achterkant.

Lees verder na de advertentie.

Dubbele camera op iPhone 7 Plus

Dat schrijft Ming-Chi Kuo. Eerder was de vaak goed ingelichte analist van mening dat Apple verschillende iPhone 7 Plus-modellen op de markt zou gaan brengen. Zo zou alleen de duurste iPhone 7 Plus een dubbele camera krijgen, maar nu trekt Kuo die uitspraak terug.

“Een dubbele camera wordt een onmisbare functie op high-end smartphones”, zegt hij. “De markt heeft goed gereageerd op de Huawei P9 met dubbele camera. Daarmee neemt het merk het voortouw en zullen andere smartphonemakers volgen. Om zijn leidende positie in het high-end smartphonesegment te behouden, verwachten we dat ook Apple de dubbele camera volledig omarmt in het nieuwe 5,5-inch toestel.”

De iPhone 7 Plus zou ook meer werkgeheugen krijgen dan het reguliere model, namelijk 3GB aan RAM. Dat zou voornamelijk nodig zijn om de dubbele camera goed te laten werken. Het zou een verhoging betekenen ten opzichte van de iPhone 6S Plus, die 2GB werkgeheugen heeft.

foto iphone 7 plus

Geruchten over nieuwe iPhones

Het Plus-model zou dus verschillen van de iPhone 7, die mogelijk geen dubbele camera krijgt. Ook spreken geruchten van een Smart Connector op de iPhone 7 Plus, waarmee bijvoorbeeld een toetsenbord gekoppeld kan worden. De laatste geruchten melden echter juist dat Apple de plannen hiervoor weer ‘terug op de plank’ heeft gelegd.

Ook over de reguliere 4,7-inch iPhone 7 gaan al lange tijd geruchten. Zo geldt voor beide modellen dat de koptelefoonaansluiting mogelijk verdwijnt, zodat je koptelefoon via de Lighting-poort of bluetooth aangesloten moet worden. Daarnaast zou het design niet veel afwijken van de huidige toestellen, al moeten de antennestrepen beter worden weggewerkt.

In september zullen we het waarschijnlijk weten. Dan kondigt Apple de iPhone 7 en iPhone 7 Plus naar verwachting aan.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu