De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Waarom de eerste dualsim iPhone waarschijnlijk alleen in China verschijnt

Lars Paijmans
11 september 2018, 11:09
2 min leestijd
Waarom de eerste dualsim iPhone waarschijnlijk alleen in China verschijnt

De eerste dualsim iPhone krijgen we waarschijnlijk morgen te zien, maar de kans is net zo groot dat we er in Nederland niet mee aan de slag kunnen. Waarom kiest Apple hiervoor?

Lees verder na de advertentie.

Eerste dualsim iPhone op komst

De bewijzen stapelen zich op over de komst van de eerste dualsim iPhone. Geruchten spreken er al maanden over, in de code van iOS 12 zijn duidelijke verwijzingen gevonden en in China hangen de eerste reclameposters van providers al die dualsim aanprijzen.

Op de poster van China Mobile staat een grote appel waar twee simkaarten uit steken. Ook China Telecom verspreidde dit weekend alvast een reclame met de tekst ‘New iPhone coming soon, dual SIM support, i’ve been waiting for you’.

dualsim iPhone

Dat deze reclames uitgerekend in China worden verspreid, sluit aan bij het gerucht dat Apple het dualsim-model alleen daar zou willen lanceren. Dit heeft alles te maken met de marktpositie van Apple in die regio. De iPhone heeft het daar in tegenstelling tot Europa en de Verenigde Staten erg lastig om te concurreren met plaatselijke rivalen als Huawei en Oppo.

Vooral in China (en ontwikkelingslanden) is een smartphone met meerdere simkaarten erg populair, en sluiten relatief veel mensen een extra sim only abonnement af naast hun normale telefoonabonnement. Zo geven providers korting als mensen bellen naar anderen met dezelfde provider. Bovendien zijn telefoonnummers verbonden met de regio waar je woont. Verhuizen betekent in dat geval dus ook dat je moet overstappen op een ander telefoonnummer.

Wel in China, niet in de rest van de wereld

Een dualsim-smartphone kan al deze situaties versimpelen. Je hoeft niet steeds een piepklein simkaartje mee te nemen en wisselt vanuit de instellingen gemakkelijk tussen de twee providers. Voor high-end toestellen is het in China niet meer dan normaal dat ze dit ondersteunen, wat Apple tot nu toe simpelweg een achterstand gaf op de rest.

Dat Apple juist in China deze speciale editie van de iPhone XS Max en iPhone XR uitbrengt is dus niet gek. Het valt daarnaast ook te verklaren waarom dit model niet in de rest van de wereld verschijnt. Apple zou er Europese en Amerikaanse providers niet blij mee maken, en net zoals de koptelefoonaansluiting is het bedrijf dit onderdeel van de iPhone liever kwijt dan rijk. Apple staat bekend als bedrijf dat lekker zijn eigen koers vaart, maar lijkt een uitzondering te maken om de Chinese markt voor zich te winnen.

Volg het Apple event live op iPhoned

Morgenavond 19.00 uur Nederlandse tijd zal Apple eindelijk de nieuwe iPhones uit de doeken doen tijdens een speciaal evenement. Daar krijgen we naar verwachting ook een nieuwe Apple Watch, nieuwe iPad Pro, AirPods en nog veel meer te zien. Wil je zeker weten dat je niets mist? Houd dan iPhoned in de gaten en download onze app in de App Store.

Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen