Hacker: ‘Binnenkort wisselen tussen iOS 7 en 6 op de iPad’
Wouter Nijsen

Hacker Winocm liet onlangs in een video zien hoe hij de iPad 2 kan laten dualbooten. Dat betekent dat hij bij het opstarten uit meerdere besturingssystemen kan kiezen. In een reactie op een fan op Twitter gaf Winocm aan dat doorsnee gebruikers binnenkort ook kunnen switchen tussen systeemversies.

Met andere woorden: de hacker is bezig met een toegankelijk systeem waarmee iPad-gebruikers kunnen switchen tussen iOS 7 en iOS 6. In de video is te zien hoe opeens de oude icoontjes uit de vorige versies weer opduiken in het menu. Op Twitter vroeg een volger wanneer Winocm het dualbooten voor anderen mogelijk wil maken. “Dat kan binnenkort”, reageerde de hacker. “Maar de eerste versie zal niet gebruiksvriendelijk zijn.” Voor de tweak heb je sowieso een gejailbreakt Apple-toestel nodig.

https://www.youtube.com/watch?v=XHbiPjxFqIQ

Dualboot op iPad: waarom?

Momenteel is het – via de normale wegen althans – onmogelijk om te downgraden naar iOS 6 of een eerdere versie van het besturingssysteem. Dit heeft te maken met beveiligingsaspecten, maar ook omdat Apple wilt dat iedereen zo snel mogelijk naar de nieuwste versie van iOS overstapt.

Sommige gebruikers zijn echter niet te spreken over het vernieuwde design en de functionaliteit van iOS 7. Anderen melden naar eigen zeggen dat ze het scherm niet meer goed kunnen aflezen: iOS 6 was misschien niet de meest elegante versie, maar blonk wel uit in gebruiksgemak.

Het laatste iOS 7 nieuws

  • Categorie:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.