Sony: “Grote smartphonemerken kiezen dual lens-camera’s in 2016”

Rutger Otto
4 februari 2016, 9:04
2 min leestijd
Sony: “Grote smartphonemerken kiezen dual lens-camera’s in 2016”

Financieel directeur Kenchiro Yoshida van Sony heeft een uitspraak gedaan waarmee hij de geruchten rond een dual-lens camera in de iPhone 7 Plus aanwakkert.

Lees verder na de advertentie.

Dual lens-camera’s op komst

Volgens Yoshida verwerken grote merken dit jaar een dual-lens camerasysteem in hun smartphones. Dat heeft hij gezegd tijdens een bijeenkomst waar Sony’s kwartaalcijfers van Q3 2015 werden besproken. Het is vooral opvallend omdat Sony ook cameramodules maakt voor Apple-toestellen.

Eerder gingen al geruchten dat de iPhone 7 Plus een dual-lens camera krijgt. De reguliere iPhone 7 zou slechts één lens hebben. Daarmee wordt het verschil tussen het grotere en kleinere toestel groter. Een dual-lens camera zorgt er namelijk voor dat er betere fotografie mogelijk wordt.

Dat komt in het kort, omdat de ene lens een vrij smal beeld vastlegt en de andere een wijder shot voor zijn rekening neemt. Via software worden beide beelden aan elkaar geplakt, met als gevolg dat foto’s scherper blijven als ze worden ingezoomd. Ook is er dan minder ruis in beeld.

iphone 7 plus dubbele cameralens

Pas in 2017

De uitspraak van Yoshida betekent niet automatisch dat Apple zo’n dual-lens systeem gaat gebruiken. Sony levert zijn cameratechnologie namelijk aan veel meer smartphonebedrijven. Daarnaast zullen dual-lens camera’s pas in 2017 in echt veel telefoons komen, denkt Yoshida. “De smartphone-markt groeit, maar de markt voor high-end smartphones krimpt”, zegt hij. “Dat kan een impact hebben op de vraag of het productieschema van smartphones met een dual camera van grote telefoonmerken. We denken dat smartphones met twee lenzen pas in 2017 echt een vlucht neemt.”

iPhone 7 geruchten

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden naar verwachting in september aangekondigd tijdens een speciaal evenement van Apple. Geruchten denken dat het ontwerp van de iPhones niet veel verschilt van de huidige vlaggenschepen, maar dat er minder antennestrepen te zien zullen zijn. Ook zou de camera op de achterkant niet meer uitpuilen. Verdere geruchten zijn dat het toestel waterdicht wordt en dat de koptelefoonaansluiting ontbreekt.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu