Drie leeftijdscategorieën in de App Store voor kinderen
Roel van Hout

Apple is van plan drie leeftijdscategorieën in de App Store voor kinderen op te nemen. Dat blijkt uit e-mailverkeer met ontwikkelaars.

In deze e-mails vraagt het App Store-team app-ontwikkelaars om te specificeren voor welke leeftijd hun app het meest geschikt is. Apple onderscheidt daarbij 5 jaar of jonger, van 6 tot 8 of van 9 tot 11.

De kindercategorie betekent een derde ‘label’ voor elke app: nog steeds zullen ontwikkelaars een primaire en secundaire categorie kunnen opgeven (bijvoorbeeld ‘spel’ en ‘leerzaam’), maar dankzij het derde label zullen apps nu ook in een apart gedeelte van de App Store terecht komen.

Apple is van plan drie leeftijdscategorieën in de App Store voor kinderen op te nemen. Dat blijkt uit e-mailverkeer met ontwikkelaars.

Leeftijdscategorieën in de App Store vervangen spellen voor kinderen

Op dit moment is in de App Store niet inzichtelijk welke apps wel of niet voor kinderen geschikt zijn. Er is wel een subcategorie bij de spellen die aangeeft welke apps voor kinderen bedoeld zijn, maar dat beperkt zich uitsluitend tot spellen.

Het is goed nieuws voor ouders, nu met name de iPad, maar toch ook de iPhone, steeds populairder worden bij kinderen voor spellen en educatieve apps. Dankzij de leeftijdscategorieën zul je vóór aanschaf kunnen bepalen of een app al dan niet geschikt is voor jouw kind. Dat voorkomt dat je apps koopt die bij nader inzien te makkelijk of te moeilijk zijn.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.