‘Apple komt met drie 5G-iPhones en nieuw instapmodel in 2020’
Wouter Nijsen

Het duurt nog een aantal maanden voordat Apple de 2019 iPhones presenteert, maar langzaam verschijnen ook geruchten over de opvolgers van deze toestellen. Het bedrijf van Tim Cook zou in 2020 drie iPhones met 5G en oled-schermen presenteren, net als een nieuw ‘budgetmodel’.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

5G-iPhones in 2020

Dat meldt CNBC op basis van analisten van de zakenbank JP Morgan. De analisten verwachten in totaal vier nieuwe iPhones in 2020, waarbij het sowieso gaat om drie toestellen met een oled-scherm. De telefoons zouden een schermformaat van 5,4, 6,1 en 6,7 inch en dus ook een oled-paneel hebben.

Daarnaast moeten de telefoons zijn uitgerust met een 5G-modem, waardoor veel sneller mobieler internet mogelijk wordt. Ook wordt er gesproken over een Time of Flight-sensor, die in dit geval wordt toegepast voor augmented reality en virtual reality.

Dan is er nog de vierde iPhone die in 2020 moet verschijnen. Dit is zou een goedkoper model zijn, net zoals dat de iPhone XR op dit moment een betaalbaar alternatief is voor de duurdere iPhone XS en XS Max.

Volgens de analisten van JP Morgan heeft deze 2020-iPhone het formaat van de iPhone 8 (4,7 inch-scherm), wat zou betekenen dat de smartphone behoorlijk compact is. Features als een oled-scherm en 5G-ondersteuning zouden echter ontbreken.

De iPhones van 2019

Net als vorig jaar brengt Apple in 2019 waarschijnlijk drie iPhones uit. Naast directe opvolgers van de iPhone XS en iPhone XS Max komt er ook een beter betaalbare nieuwe iPhone XR op de markt. Qua design worden weinig veranderingen verwacht, maar dit gaat niet op voor de specificaties. Apple zou onder meer 3D Touch schrappen, de toestellen sneller maken dankzij de A13-chip en een nachtmodus toevoegen aan de camera. Wel lijkt het erop dat Apple opnieuw kiest voor Lightning, en de verwachte iPhones geen usb-c-poort geeft.

Apple toont nieuwe iPhones doorgaans in september en het is logisch dat het bedrijf dit jaar weer doet. Daarnaast ligt het voor de hand dat de 2019 iPhones op iOS 13 draaien, waarvan sinds kort een publieke testversie beschikbaar is. In de iOS 13 preview lees je alles over de verbeteringen van de update. Meer weten over de iPhone 2019? Check dan ook de video hieronder met onze verwachtingen.

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.