Drag & drop-functie in iOS 11 werkt ook op de iPhone

Gijs Ettes
13 juni 2017, 9:16
1 min leestijd
Drag & drop-functie in iOS 11 werkt ook op de iPhone

Hoewel drag & drop in iOS 11 eigenlijk voorbehouden is aan de iPad, heeft een ontwikkelaar de functie toch werkend gekregen op de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Handige iPad-functie werkt ook op de iPhone

In een serie tweets laat ontwikkelaar Steve Troughton-Smith zien dat het met een paar aanpassingen aan de iOS 11 bèta mogelijk is om drag & drop te gebruiken op een iPhone. De functie is diep verborgen in het systeem, maar de aanwezigheid wijst er wel op dat Apple op een bepaald moment drag & drop voor de iPhone heeft overwogen. Op drie plekken heeft de fabrikant aangegeven dat de sleepfunctie niet mag werken op iPhones.

Gebruikers kunnen echter niet zomaar de handige feature activeren; deze is alleen werkend te krijgen met een iOS emulator. Mogelijk dat de homeknop in het scherm van de iPhone 8 fungeert als doelgebied voor het verslepen van bestanden, zo suggereert Smith. Het werkt volgens de ontwikkelaar erg goed, en zodra mensen de sleepfunctie zien, willen ze de functie waarschijnlijk ook op hun toestel. “Maar om dat de bewerkstelligen, zullen ze eerst flink wat kabaal moeten maken.”

Zo werkt drag & drop

Drag & drop laat iPad-gebruikers vanaf iOS 11 voor het eerst stukken tekst, links of foto’s van de ene apps rechtstreeks naar een andere app slepen. Handig om bijvoorbeeld tekst in een mailtje te zetten, of foto’s uit je filmrol in een bericht te zetten. In combinatie met het nieuwe Dock en verbeterde multitasking zorgt dit ervoor dat de iPad steeds beter in staat wordt om als laptopvervanger te fungeren.

Lees ook: iOS 11 preview: nieuwste update maakt vooral iPad functioneler

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen