De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘App-knoppen in widgets mogen nu ook niet meer’

Rutger Otto
3 december 2014, 10:28
2 min leestijd
‘App-knoppen in widgets mogen nu ook niet meer’

Apple blijft maar worstelen met voorwaarden waaraan widgets in het Berichtencentrum moeten voldoen. Ditmaal is de app Drafts de pineut.

Lees verder na de advertentie.

Drafts widget

Apple heeft ontwikkelaar Greg Pierce van Drafts laten weten dat hij een nieuwe versie van zijn app moet indienen. In een tweet zegt Pierce dat hij aanpassingen moet maken in de Drafts widget. Er mogen geen knoppen inzitten om concepten te maken of de app te openen. Dan blijft er van de Drafts widget weinig over.

Drafts is een app waarmee je notities kan maken en deze op sociale media kan delen. Daarnaast is het mogelijk om er agendapunten in te zetten, e-mails mee op te stellen en er berichten mee te schrijven. In oktober kwam een nieuwe versie uit met een widget voor het Berichtencentrum. Deze maakt het gebruikers mogelijk om een nieuw concept (draft) te maken of de app te openen.

Volgens Pierce heeft Apple gezegd dat het Berichtencentrum ‘alleen voor het presenteren van informatie’ is. Als dat klopt, komen nog een aantal grote apps in problemen, zoals Evernote, dat ook een knop in zijn widget heeft waarmee gebruikers de app kunnen openen. Die widget maakt het eveneens mogelijk om nieuwe notities aan te maken.

Apples widgetbeleid

Drafts is één van de apps met widget die de laatste tijd ‘slachtoffer’ zijn geworden van Apples widgetbeleid. In oktober kreeg rekenwidget PCalc te horen dat rekenmachines niet toegestaan waren in het Berichtencentrum. Een paar weken later veranderde Apple van gedachten. De app Neato was minder gelukkig: de notitiewidget (de enige functie van de app) mocht ook niet. De app staat nog wel in de App Store.

Apple heeft in de regels staan dat widgets een ‘simpele, gestroomlijnde user interface’ moeten hebben en ‘een gelimiteerd aantal interactieve items’. Deze vage taal leidt tot nuttige functies in widgets die er later weer uitgehaald moeten worden. Wat er met Drafts gaat gebeuren is onduidelijk. Misschien komt Apple weer eens terug op het besluit.

Drafts (Legacy Version)

Agile Tortoise

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Drafts (Legacy Version)
Drafts (Legacy Version)

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu