Draadloze iPhone controller voor iOS 7 te bestellen
Roel van Hout

Er verschenen al twee controllers voor je iPhone, maar die moet je allebei om je iPhone heen klikken. Er is nu een losse draadloze iPhone controller te bestellen.

Fabrikant SteelSeries neemt daarmee wel een risico, want de kans bestaat natuurlijk dat iPhone-bezitters geen zin hebben om een extra accessoire mee te sleuren. Aan de andere kant, een controller die je om je iPhone klikt laat je er ook niet omheen zitten als je hem niet gebruikt, want je telefoon past met controller echt niet in je broekzak.

Hoe dan ook, de nieuwe controller maakt connectie met je iPhone via bluetooth, kost twee uur om op te laden en gaat volgens de ontwikkelaar vervolgens ruim 10 uur mee.

Draadloze iPhone controller heeft veel knoppen

De draadloze iPhone controller bevat behoorlijk wat knoppen: doordat het een los apparaat is, is er ruimte voor een vierpuntsdruktoets, vier actieknoppen, vier schouderknoppen en twee analoge sticks.

Nog een leuke extra: je kunt tot vier controllers per iPhone (of iPad) gebruiken, dus zo gauw er iPhone games zijn die lokale multiplayer ondersteunen, zit je met de SteelSeries draadloze iPhone controller goed. De controller is te pre-orderen op de website van de fabrikant en kost je omgerekend 74 euro.

De controller is daarmee zeker niet goedkoop. Gelukkig is er nog een andere manier om aan een controller voor je iPhone te komen. Hij is niet draadloos, maar daarmee zeker niet minder handig: de Logitech Powershell! Je kunt er een winnen door iPhoned te volgen op Twitter of Facebook en het actiebericht te retweeten of liken. Deze winactie loopt tot en met 10 januari 2014 (14:00 uur). Succes!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.