‘Apple ontwikkelt draadloze oortelefoons met extra lange accuduur’

5 augustus 2016, 9:25
2 min leestijd
‘Apple ontwikkelt draadloze oortelefoons met extra lange accuduur’

Draadloze oortelefoons zijn heel handig, maar hebben als grote nadeel dat je ze regelmatig moet opladen om muziek te kunnen blijven luisteren. Apple lijkt hier een oplossing voor te ontwikkelen, net op tijd voor de iPhone 7.

Lees verder na de advertentie.

‘Draadloze EarPods gaan extra lang mee’

Volgens bronnen van Forbes werkt Apple aan een setje draadloze EarPods met een speciaal ontworpen Bluetooth radio chip die voor een langere batterijduur zorgt dan huidige Bluetooth headsets. Dat is hard nodig, want er ‘s ochtends achter komen dat je draadloze oortjes weer leeg zijn kan al snel uitgroeien tot een groot frustratiepunt.

EarPods

Apple zou al jaren aan deze techniek werken, en is voor een groot deel afkomstig van Passif Semiconductor, een startup die het bedrijf in 2013 overnam. Door problemen tijdens het ontwikkelproces werd de headset meerdere malen uitgesteld. Zo zou oorspronkelijk zijn geweest om deze draadloze EarPods al in 2015 op de markt te brengen.

“Als iets niet voor de volle honderd procent werkt gaat het niet door. Zo werkt het bij Apple”, aldus een van de bronnen van Forbes. De oortjes zouden in september tegelijk met de iPhone 7 kunnen verschijnen, al kon de bron geen specifieke releasedatum noemen. Een andere mogelijkheid is nog steeds dat Apple EarPods uitbrengt die je op de Lightningpoort aan kunt sluiten.

Lees ook: Video: bekijk de ‘iPhone 7 EarPods’ in actie

Op tijd voor de iPhone 7?

Omdat de iPhone 7 hoogstwaarschijnlijk zonder traditionele koptelefoonaansluiting verschijnt, is het hoog tijd dat Apple met een goed alternatief komt voor de EarPods met een snoertje eraan. Zo zou er gewerkt worden aan draadloze oortjes die je in een speciaal oplaaddoosje kunt stoppen om ze onderweg snel van stroom te voorzien.

Dat Apple er voor zou kiezen om ook deze chips binnenshuis te ontwikkelen is geen gek idee. Hierdoor wordt het bedrijf minder afhankelijk van externe bedrijven en worden mogelijke problemen in eigen hand gehouden. Gisteren doken de eerste bewegende beelden van een werkende iPhone 7 op. Ook op dit gelekte toestel was geen koptelefoonaansluiting te bekennen. Een mooier moment om revolutionaire draadloze oortelefoons op de markt te brengen kan Apple zich dus niet wensen.

Bron: Forbes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu