‘Draadloos oplaadbare iWatch gebruikt zonne-energie’
Roel van Hout

Weer een nieuw gerucht over de iWatch: deze zou draadloos oplaadbaar zijn en daarnaast gebruik maken van zonne-energie om niet leeg te raken bij intensief gebruik.

Dat schrijft The New York Times, toch niet de minste krant. Door de iWatch te voorzien van een scherm dat zonne-energie op kan nemen, zou de batterij veel langzamer leeg moeten gaan. Het probleem is alleen dat een dergelijke oplossing de eerstkomende paar jaar nog niet realistisch is. Daarnaast schrijft de krant opnieuw dat het horloge een gebogen glasplaat zal hebben.

‘Draadloos oplaadbare iWatch in de maak’

Volgens een anonieme bron is Apple bovendien bezig met een draadloos oplaadbare iWatch, die zijn stroom aan magnetische oplaad-pads zou gaan ontlenen. Daar wordt door sommige smartphone-fabrikanten al gebruik van gemaakt, maar Apple is er daar niet één van. Bovendien is men bij het bedrijf niet bepaald fan van deze technologie, die het als te omslachtig beschouwt.

Gaat Apple vriend en vijand verrassen met technologie die nog niet als gebruiksklaar wordt beschouwd? De toekomst zal het leren. Ook lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Apple een draadloos oplaadbare iWatch zou maken, maar zoals gezegd is de New York Times niet zomaar de eerste de beste krant.

→ Lees alle geruchten over Apple’s slimme horloge op onze iWatch-pagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.