Dr. Mario World verschijnt op 10 juli voor iOS: dit moet je weten

Wouter Nijsen
18 juni 2019, 8:50
2 min leestijd
Dr. Mario World verschijnt op 10 juli voor iOS: dit moet je weten

Nintendo’s volgende game, Dr. Mario World, is vanaf 10 juli te downloaden in de App Store. Dat betekent dat iOS-gamers niet lang meer hoeven te wachten op het komende Mario-spel.

Dr. Mario World release op 10 juli

Nintendo laat via Twitter weten dat de release van Dr. Mario World op 10 juli plaatsvindt. Het is de tweede Mario-game die voor iOS verschijnt, nadat een aantal jaar geleden al Super Mario Run werd uitgebracht. Dr. Mario World wordt een freemium game, wat betekent dat je ‘m gratis kunt downloaden maar er wel in-app aankopen aanwezig zijn.

Liefhebbers van Dr. Mario weten dat de besnorde loodgieter in deze spelserie niet door levels springt en rent, maar puzzels oplost door gekleurde pilletjes te draaien. Zodra twee pillen met dezelfde kleuren elkaar raken, verdwijnen ze uit beeld en gaat je score omhoog. In de video hierboven zie je hoe de gameplay werkt en hoe het spel eruitziet.

Nintendo laat weten dat er bij de lancering vijf werelden met levels zijn om te spelen. Later worden via updates nieuwe gebieden aan de game toegevoegd. Via de knop hieronder kun je het spel alvast vooruitbestellen, zodat je het bij de release meteen op je iOS-apparaat kunt installeren.

Dr. Mario World

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Daarnaast wachten we nog steeds op Mario Kart Tour, de game die deze zomer moet verschijnen. Kort geleden verscheen de bèta van het spel en daardoor hebben we al een goed beeld van wat we kunnen verwachten. In Mario Kart Tour ga je – zoals de naam verklapt – racen tegen anderen en het is mogelijk om de game met één hand te spelen door je iPhone verticaal te houden. Verder is het mogelijk om flink wat personages, karts en gliders vrij te spelen.

Lees meer: Mario Kart Tour: 5 dingen die we weten dankzij de eerste beelden

Op zoek naar een mobiele game die je nu kunt spelen? Check dan ons overzicht met de beste iOS-games van mei 2019, waarin we onder meer het toffe The Gardens Between en KIDS bespreken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu