Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Nieuw album van Dr. Dre haalt 25 miljoen streams op Apple Music

Rutger Otto
17 augustus 2015, 8:24
2 min leestijd

Het nieuwe album van Dr. Dre, genaamd Compton: A Soundtrack, haalde in zijn eerste week op Apple Music 25 miljoen streams wereldwijd. Ook werden een half miljoen stuks via iTunes gekocht.

Lees verder na de advertentie.

Miljoenen Dr. Dre streams

Dat heeft Apple laten weten. Jimmy Iovine, de man die Apple Music heeft helpen bouwen nadat zijn bedrijf (en dat van Dr. Dre) Beats door Apple werd overgenomen, ziet Compton als een soort test. “We tonen hoe wij onze communicatiemiddelen kunnen inzetten om muziek naar een wereldwijd publiek te brengen. Tegelijkertijd helpen we de artiest.”

Dat Compton in de eerste week 25 miljoen streams haalt lijkt enorm, maar is aardig in vergelijking met de concurrentie. Zo haalde Drake’s If You’re Reading This It’s Too Late 48 miljoen streams toen hij uitkwam in februari. Het nieuwe album van Kendrick Lamar haalde bijna 39 miljoen. Ook zijn 25 miljoen streams waarschijnlijk niet genoeg om de nummer 1 positie te halen in de Billboard-charts.

The New York Times denkt dat Compton niet alleen profiteert van Apple’s marketing, die flink uitpakte op Beats 1 en iTunes. Zo komt het album tegelijk uit met de film Straight Outta Compton, waar het losjes een connectie mee heeft. Daarnaast kreeg Apple het voor elkaar dat het album niet lekte voor de releasedatum, waardoor de eerste luisteraars wel bij Apple Music of iTunes moesten zijn.

Nieuwe spotjes

Ondertussen blijft Apple promotie maken voor zijn muziekdienst. Er zijn bijvoorbeeld weer drie nieuwe reclamespotjes uitgebracht om het platform op de kaart te zetten. Je bekijkt ze hieronder.

De eerste advertentie heet ‘Discovery’. Een voice-over zegt: “Muziek is belangrijker dan ooit in onze levens. Het is fascinerend om alle muziek van de wereld met je vingertoppen te kunnen bereiken.” De reclame toont hoe Apple Music een plek is waar artiesten en fans elkaar kunnen ontmoeten en hoe belangrijke menselijke curatie is. De andere twee filmpjes draaien om artiesten: in de ene is pianist Kygo te zien, in de ander de singer-songwriter James Bay.

Discovery

https://www.youtube.com/watch?v=RrM6rJ9JPqU

Kygo

https://www.youtube.com/watch?v=PXFdspRt3PU

James Bay

https://www.youtube.com/watch?v=6EiQZ1yLY0k

Lees meer over Apple Music

Bron: NY Times
Categorie: Apple
Thema: Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's