Downloads iOS 7.1 beperkt, adoptiegraad nieuwe versie stijgt maar langzaam

Wouter Nijsen
12 maart 2014, 12:23
1 min leestijd
Downloads iOS 7.1 beperkt, adoptiegraad nieuwe versie stijgt maar langzaam

Precies 24 uur na de release van iOS 7.1 draait ongeveer zes procent van alle iDevices op het nieuwste besturingssysteem. Dat blijkt uit onderzoek van Chitika Insights op basis van Amerikaanse data.

Downloads iOS 7.1 laten op zich wachten

Volgens de onderzoekers komt het niet als een verrassing dat het aantal downloads van iOS 7.1 niet in de buurt komt dan van zijn voorganger. “Net als bij de meeste minieme versie updates, hebben de downloadcijfers van iOS 7.1 een mindere impact”, zo schrijft het bureau.

De cijfers komen aardig overeen met die van iOS 7.0.6. Ook die versie werd drie weken geleden binnen één dag op ongeveer zes procent van alle iDevices geïnstalleerd. De adoptiegraad van iOS 7.0.6 vervolgens in vier dagen tot ruim 25 procent, zo bleek uit cijfers van Chitika.

iOS 7.1 update

De grootste verbeteringen die iOS 7.1 met zich meebrengt, bevinden zich onder de oppervlakte, maar de update introduceert ook enkele grafische wijzigingen. Zo bevat de Telefoon-app meer ronde elementen en is het toetsenbord iets vernieuwd, waardoor de shift- en deleteknoppen nu meer opvallen. Daarnaast kun je gemakkelijker meldingen wegvegen in het notificatiescherm en Siri langer laten luisteren door de homeknop van je Apple-toestel in te houden.

iOS 7.1 voegt daarnaast CarPlay toe, de functie die het bedienen van je iPhone in de auto gemakkelijker maakt, en zorgt dat de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S beter werkt. Ook moet de update het mogelijk maken dat iOS soepeler draait op oudere Apple-toestellen die deze ondersteunen.

Het laatste iOS 7.1 nieuws

Categorieën: Devices, iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's