De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Apple laat je voortaan grotere apps en updates downloaden via 4G

Florence Peeters
31 mei 2019, 14:57
2 min leestijd
Apple laat je voortaan grotere apps en updates downloaden via 4G

Apple heeft de downloadlimiet van de iPhone en iPad verhoogd. Voortaan kun je zonder wifi-verbinding apps en updates van maximaal 200MB uit de App Store downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Apple verhoogt downloadlimiet iPhone

Al langere tijd hanteert Apple een downloadlimiet voor de App Store. iOS-gebruikers kunnen daardoor geen bestanden downloaden die groter zijn dan 150MB, als ze op een 4G-netwerk zitten. Hierdoor kun je bijvoorbeeld geen app in de App Store downloaden die groter is dan dat, als je je mobiele internetverbinding gebruikt.

Apple probeert zo te voorkomen dat mensen per ongeluk een groot bestand downloaden, en zo hun databundel in een keer op maken. Deze limiet heeft Apple nu verhoogd naar 200MB. Hoewel je dus nog steeds beschermd bent tegen onbedoeld grote downloads, kun je nu wel grotere games uit de App Store of films uit de iTunes Store downloaden.

downloadlimiet iPhone

Toch zal niet iedereen blij zijn met deze verhoging. Mensen met een onbeperkte databundel zien de limiet waarschijnlijk liever helemaal verdwijnen. Voor deze gebruikers kan het namelijk eerder frustrerend zijn.

Je hebt dan bijvoorbeeld genoeg data om onderweg een nieuwe app of toffe game te downloaden, maar een limiet die dat tegenhoudt. Ook een flinke game als PUBG Mobile is niet via je 4G-netwerk te downloaden, omdat deze veel groter dan 200MB is.

Goed nieuws voor gamers en ontwikkelaars

Het is nog niet mogelijk om de optie voor deze downloadlimiet uit te schakelen. Dit doet Apple waarschijnlijk omdat de situatie in de Verenigde Staten anders is. In Europa zijn we inmiddels gewend aan abonnementen met onbeperkte data. In de VS is het echter nog steeds heel normaal om een beperkte databundel te hebben, en zo vaak mogelijk wifi te gebruiken.

Voor ontwikkelaars is het in ieder geval goed nieuws. Zeker ontwikkelaars van uitgebreide games moeten hun best doen om onder de limiet te blijven. Dankzij de recente verhoging kunnen we mogelijk betere graphics en uitgebreidere levels verwachten in iOS-games.

Ondertussen is de App Store om een heel andere reden al onderwerp van gesprek. Onder meer de Nederlandse ACM onderzoekt vermeend machtsmisbruik van Apple met de App Store. Door eigen apps voorrang te geven zou het een oneerlijke monopolie zijn voor het bedrijf uit Cupertino. Apple bijt juist van zich af, met een speciale nieuwe webpagina die dit weerlegt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu