Downloaden maar: iOS 15.3 en iPadOS 15.3 nu beschikbaar

Mike Peek
26 januari 2022, 19:15
2 min leestijd
Downloaden maar: iOS 15.3 en iPadOS 15.3 nu beschikbaar

Het is zover: Apple heeft zojuist iOS 15.3 uitgebracht en de update is direct te downloaden voor alle recente iPhones. Ook staat er een nieuwe versie van iPadOS klaar.

Lees verder na de advertentie.

iOS 15.3 downloaden: zo installeer je de nieuwe update

Apple heeft vanavond verse updates voor de iPhone én iPad uitgebracht. iOS 15.3 en iPadOS 15.3 zijn nu te downloaden. De nieuwe software biedt helaas geen nieuwe functies, maar bevat wel diverse bugfixes en verbeteringen voor de stabiliteit. We raden je dan ook aan om de nieuwste versie van iOS 15 zo snel mogelijk te installeren op je smartphone en/of tablet. Volg daarvoor het onderstaande stappenplan:

  1. Zorg dat je iPhone-accu voor minstens 50 procent vol zit of hang hem aan de oplader;

  2. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;

  3. Kies in dit menu voor ‘Software-update’ en laat je iPhone (of iPad) naar de nieuwste update zoeken;

  4. Gevonden? Doorloop de aanwijzingen op het scherm om de update af te ronden.

Verschijnt iOS 15.3 niet direct in beeld? Dan moet je helaas even wachten. Net na de release van een nieuwe update willen heel veel mensen de software downloaden. Daardoor ontstaan digitale wachtrijen. Probeer het over een uurtje vooral nog een keer.

Overweeg om in de tussentijd een back-up van je iPhone te maken. In de meeste gevallen gaat het downloaden van iOS 15.3 zonder problemen, maar je weet maar nooit. Als er toch iets misgaat ben je zo in ieder geval geen belangrijke gegevens kwijt.

iOS 15.4 wordt (hopelijk) een grotere update

Het is natuurlijk enigszins teleurstellend dat iOS 15.3 geen nieuwe functies toevoegt aan je iPhone. Gelukkig verwachten we dat de volgende update, iOS 15.4, een stuk substantiëler zal zijn. Zo wachten we nog altijd op ‘Universele Bediening’. Daarmee kun je meerdere Macs en iPads bedienen met één toetsenbord en muis. Apple claimde recent dat deze feature in het voorjaar beschikbaar zal zijn. Dikke kans dus dat we hem in iOS 15.4 kunnen verwelkomen.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe iOS-updates? Hou deze website dan in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief, en download de iPhoned-app! Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu