‘Download Facebook Moments of je foto’s worden verwijderd’

Erwin Vogelaar
10 juni 2016, 19:21
2 min leestijd
‘Download Facebook Moments of je foto’s worden verwijderd’

Nadat Facebook-gebruikers nu allemaal Messenger moeten downloaden om te kunnen chatten, lijkt het bedrijf nu de druk achter de verspreiding van Moments te zetten.

Lees verder na de advertentie.

Download Facebook Moments

Facebook wil maar al te graag dat zijn apps hoog in de ranglijsten van de App Store komen te staan. Eerder lieten we al weten dat webgebruikers van Facebook binnenkort niet meer kunnen chatten zonder de aparte Messenger-app te downloaden. Nu is Moments ook aan de beurt. In in ieder geval de Verenigde Staten worden gebruikers gewaarschuwd dat hun foto’s verwijderd worden als ze de app niet downloaden.

Download Facebook Moments

Gebruikers krijgen een deadline van 7 juli voorgeschoteld, waarop ze Moments gedownload moeten hebben. Anders worden hun gesynchroniseerde albums verwijderd. Door het synchroniseren van foto’s konden gebruikers bij de start van Facebook voor iOS alle foto’s van hun toestel in een privé-album op het sociale netwerk zetten. Op deze manier zouden de foto’s op een later tijdstip makkelijker met vrienden gedeeld kunnen worden. Deze afbeeldingen worden in het album ‘Synced’ bewaard en dit volledige album wordt op 7 juli verwijderd. Om dit bericht te verspreiden gebruikt Facebook niet enkel notificaties, maar ook e-mails.

Hoewel Facebook met deze actie zijn gebruikers dus vooral waarschuwt voor het verdwijnen van de foto’s en deze afbeeldingen ook direct naar een computer gedownload kunnen worden zonder Moments, raken veel Facebook-gebruikers toch in paniek. Gealarmeerd schrijven ze op Twitter dat Facebook al hun foto’s gaat verwijderen als ze niet voor 7 juli Moments downloaden, maar dat is dus niet het geval.

Toch kan het niet anders dat deze actie de start is om mensen verplicht naar Moments te sturen. Het dwingen van het gebruik van Messenger heeft ook goed gewerkt, want die app staat nu hoog in de ranglijsten van de App Store. Moments is in de Benelux nog maar sinds mei beschikbaar en hier te downloaden.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu