Download deze 13 (klassieke) Mac-wallpapers in 5K

Rutger Otto
11 juli 2017, 15:07
1 min leestijd
Download deze 13 (klassieke) Mac-wallpapers in 5K

Toe aan een stukje nostalgie op je nieuwe Mac? De wallpapers vanaf OS X Cheetah tot macOS High Sierra zijn beschikbaar als gratis download. In 5K-kwaliteit.

Alle Mac wallpapers in 5K

Het is elk jaar maar weer afwachten welke wallpapers Apple bij zijn nieuwe besturingssysteem voor de Mac levert. Tegenwoordig is dat een fraaie foto van een berggebied, maar dat was vroeger wel anders. Verlang je terug naar de ‘goede oude tijd’ dat de Mac een stuk van het heelal als standaard wallpaper leverde? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Stephen Hacket van 512 Pixels heeft een verzameling van de klassieke wallpapers online gezet. De oudste is van Mac OS X 10.0 Cheetah, de eerste versie van het besturingssysteem van Apple die in 2001 werd uitgebracht. Deze wallpaper oogt simpel en bestaat uit blauwe vlakken. De nieuwste is die van macOS High Sierra. Deze versie van macOS draait op dit moment in bèta en komt pas eind dit jaar voor het grote publiek uit.

Geüpdatet voor nieuwere schermen

De wallpapers zijn in samenwerking met designer en Twitteraar @forgottentowel uitvergroot tot een 5K-resolutie. Dat betekent dat zelfs de oude plaatjes scherp ogen op een nieuwe Mac of MacBook Pro. Op de website van Hacket zijn de Mac-wallpapers allemaal gratis te downloaden. Bij elke achtergrond staan een paar regels aan extra informatie over het design, wat de wallpapers iets meer context meegeeft.

Download alle Mac wallpapers in 5K via deze website

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 512 Pixels
Categorie: Opmerkelijk
Spotlight: macOS High Sierra

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's