Downgraden naar iOS 9.2.1 vanaf nu niet meer mogelijk

Lars Paijmans
6 april 2016, 10:14
1 min leestijd
Downgraden naar iOS 9.2.1 vanaf nu niet meer mogelijk

Nu iOS 9.3 en iOS 9.3.1 alweer twee weken oud zijn, is het niet meer mogelijk om te downgraden naar iOS 9.2.1. Het is gebruikelijk dat Apple na een paar weken deze oudere iOS-versie niet meer ondersteunt.

Dit betekent dat je niet meer terug kunt naar een vorige versie van iOS als je iPhone of iPad op iOS 9.3 of hoger draait. Voorlopig kun je nog wel van iOS 9.3.1 naar iOS 9.3 downgraden.

Lees verder na de advertentie.

Naar iOS 9.2.1 downgraden niet meer mogelijk

Omdat iOS 9.3.1 volledig gericht was op het repareren van bugs in iOS 9.3, zijn er echter weinig redenen om dit alsnog te doen. Mocht je toch specifieke problemen met iOS 9.3.1 ondervinden, dan is het slim om zo snel mogelijk terug te gaan naar iOS 9.3. Het zal namelijk niet lang meer duren totdat Apple ook iOS 9.3 niet meer ondersteunt.

ios 9.2.1 downgraden

In de regel is het na een paar weken niet meer mogelijk om te downgraden naar een oudere versie van iOS. Hierdoor weet Apple zeker dat zoveel mogelijk gebruikers de nieuwste versie van het besturingssysteem draaien, die altijd de meest recente beveiligingsupdates bevatten.

Als je iPhone of iPad nog op iOS 9.2.1 draait, kun je deze gewoon blijven gebruiken. We raden wel aan om naar iOS 9.3.1 over te stappen, al was het maar om van nieuwe functies als Night Shift gebruik te maken. Vandaag loste Apple bovendien twee bugs op, die te maken hebben met spraakassistent Siri.

Lees het laatste nieuws over iOS

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen