De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Douchen met je iPhone: wel of geen goed idee?

Koen van Ekeren
14 januari 2022, 11:42
2 min leestijd
Douchen met je iPhone: wel of geen goed idee?

De iPhone heeft een IP68-classificatie, waardoor je hem een half uur kunt onderdompelen onder water – op een diepte van maximaal 6 meter. Douchen met je iPhone moet dan ook wel lukken … toch?

Lees verder na de advertentie.

Douchen met je iPhone

Onder de douche spoelen we de bacteriën van ons af, maar ook de iPhone kan weleens een wasbeurtje gebruiken. De gemiddelde smartphone zit vol met bacteriën en is ongeveer net zo niet-hygiënisch als een wc-bril.

Dus waarom zou je je iPhone niet onderdeel laten uitmaken van je doucheritueel, aangezien het toestel goed bestendig is tegen wat spatjes water? Het was ook de gedachte van de Japanse stemactrice Moeka Koizumi, die samen met haar iPhone genoot van de warme douchestralen. Daar kreeg ze snel spijt van.

Douches produceren stoom en hogedrukdeeltjes, wat niet wordt meegerekend in de waterbestendigheidsclassificatie. Stoom kan gemakkelijk naar binnen sijpelen en zich door het toestel verspreiden. Zeker als de iPhone eens is gevallen en beschadigd.

Eigen meme

Het gevolg: Moeka Koizumi kreeg te maken met zo’n beetje alle problemen die gepaard gaan met stoom- of waterschade. De cameralenzen waren bijvoorbeeld beslagen. Dit zorgde niet alleen voor wazige foto’s, maar ook dat Face ID niet meer werkte. Een dure grap, want waterschade valt niet onder de garantie.

https://twitter.com/k_moeka_/status/1358348755288825856?s=20

Het verhaal van de stemactrice inspireerde Twitter-gebruikers om een memes te maken waarin verschillende personages die door Koizumi zijn ingesproken hetzelfde te doen. De tweets worden geplaatst onder de hashtag #iPhoneシャワー (Japans voor iPhone-douche) en zijn momenteel in Japan trending. Moeka Koizumi verloor dus haar iPhone, maar was een eigen meme rijker.

https://twitter.com/MRMRMRMMZN/status/1358419571074469898?s=20

Hoe waterbestendig is mijn iPhone?

De iPhone 12- en iPhone 13-modellen hebben een IP68-classificatie. Daarmee zijn ze stofvrij en dompeldicht en houden ze het 30 minuten vol tot een diepte van 6 meter. Ook de iPhone 7 en nieuwer kunnen goed tegen water. Zij hebben een IP67-classificatie en zijn een half uur onder te dompelen, op een diepte van maximaal 1 meter.

Lees ook: Overzicht: deze iPhones zijn waterbestendig of waterdicht

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen