DoodleJump krijgt springschoenen
Redactie

DoodleJump is een game waarbij je met een poppetje op plateaus moet springen. Het poppetje springt vanzelf en je moet zo hoog mogelijk komen voor een hogere score. Onderweg kan je een pet of jetpack tegen komen waardoor je snel omhoog gaat. Door op een veer te springen schiet je omhoog. Een monster kan je dood maken of het missen van een plateau zorgt dat je ‘game over’ gaat. DoodleJump heeft nu een update gekregen met een aantal interessante veranderingen.

UpdateDoodleJump

In deze update zijn er twee nieuwe manieren gekomen om hoger te komen. Ten eerste de trampoline. Als je hier op springt word je gelanceerd en ga je over de kop waarna je weer moet proberen om op een plateau te komen. Ook nieuw zijn de springschoenen. Dit is een item dat op een plateau ligt en zodra je erop springt aan je voeten zit. Met deze schoenen kan je 5 keer heel hoog springen. Daarna vallen ze af. Als laatste kan je nu je stats zien. Je kan bijvoorbeeld zien hoe je af bent gegaan of hoe veel tijd je hebt gespeeld. Van dat laatste kunnen sommige mensen nog wel van schrikken.

Easter Eggs

Een aantal easter eggs zitten voorscholen in DoodleJump die te maken hebben met andere games. Als je je naam verandert in Ooga krijg je een pygmie uit Pocket God. Met de naam Boo word je het poppetje een gast en word het scherm erg donker. Met Creepy krijg je ‘creepy’ monsters. Ook veranderen er andere dingen bij deze namen zoals kogels maar dat moet je zelf maar proberen.

DoodleJump is voor €0,79 te downloaden in de App Store.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.