Apple-medewerker dood gevonden op hoofdkantoor – update

Rutger Otto
28 april 2016, 9:05
2 min leestijd
Apple-medewerker dood gevonden op hoofdkantoor – update

Een medewerker van Apple is dood aangetroffen in een vergaderruimte in de Apple Campus. Er wordt rekening gehouden met zelfmoord.

Lees verder na de advertentie.

Dode bij Apple gevonden

Het lichaam van de man werd volgens Mercury News rond 8:35 uur (17:35 uur Nederlandse tijd) gevonden. Er werd toen gebeld met de nooddiensten over een man met een wond aan zijn hoofd op het Apple-kantoor. Ook zou er een pistool in het spel zijn geweest.

Inmiddels is de dood door de politie vastgesteld als ‘geïsoleerd incident’ en volgens de woordvoerder van de politie heeft niemand anders op de campus gevaar gelopen. “Toen de agenten aankwamen, troffen ze een overleden man aan”, zegt het Santa Clara Sheriff’s Office tegen Business Insider. “Na verder onderzoek bleek dat er geen andere mensen bij waren betrokken.”

Er wordt verder onderzoek gedaan door de lijkschouwer naar de oorzaak van de dood, maar volgens lokale media is er een pistool bij de overleden persoon gevonden. Dat blijkt ook uit audio van politiescanners, die spreken van een mogelijke ’10-56’. Dat is de code die staat voor zelfmoord.

apple logo

Reactie van Apple

Inmiddels heeft Apple een officieel statement uitgebracht via BuzzFeed News. “Onze harten zijn gebroken door het tragische verlies van een jonge en getalenteerde medewerker”, zegt Apple-woordvoerder Kristin Hugue. “Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie en vrienden, inclusief de vele mensen waarmee hij hier bij Apple samenwerkte. We proberen hen zoveel mogelijk te steunen in deze moeilijke tijd.”

Er zijn nog wel een paar dingen onduidelijk in de zaak, bijvoorbeeld wat de aanleiding van de dood is geweest. Verder is het onbekend of er andere mensen betrokken zijn geweest. Op de melding van de politie wordt namelijk ook gesproken over een vrouw met een hoofdwond – mogelijk van een pistool. Zij zou door de Apple beveiliging naar buiten zijn gebracht.

Lees het laatste Apple-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu