Apple scoort bovengemiddeld op diversiteit, maar het moet beter
Erwin Vogelaar

Leidinggevenden in de technologie-industrie bestaan voornamelijk uit witte mannen. De diversiteit bij Apple is beter dan andere bedrijven, maar er is nog een lange weg te gaan.

Diversiteit bij Apple bovengemiddeld, maar niet genoeg

Google heeft recentelijk zijn diversiteitsverslag gepubliceerd, waaruit blijkt dat er nog flink wat werk aan de winkel is bij het bedrijf. Website Recode vergelijkt deze cijfers nu met andere bedrijven, om te zien welke van de techgiganten het beter doet. Apple scoort bovengemiddeld.

Geen enkele van de bedrijven scoort hoger dan dertig procent vrouwen in leiderschapsposities. Twitter scoort het beste, maar Apple scoort met 27 procent ook boven bedrijven als Google, Facebook, Amazon, Intel en Microsoft. Toch is het percentage nog steeds vrij laag. De samenleving bestaat nou eenmaal uit vijftig procent vrouw. Daarnaast is het leiderschap van Apple nog voor ruim 67 procent wit.

diversiteit bij apple

Als het gaat om werken met technologie, dan scoort Apple met circa 23 procent vrouwen weer boven de meeste andere techgiganten. Enkel Amazon doet het beter. Ook heeft Apple het hoogste percentage aan niet-witte en niet-Aziatische werknemers in dienst, al ligt dit aantal wel nog onder de twintig procent.

Voor deze vergelijking zijn voornamelijk cijfers van vorig jaar gebruikt, dus mogelijk is er inmiddels het een en ander verschoven. De cijfers over gender zijn wereldwijd gemeten. De cijfers over huidskleur gelden enkel voor de Verenigde Staten.

Denise Young Smith

In mei heeft Apples Denise Young Smith een promotie gekregen naar Vice President van Inclusie en Diversiteit. In deze rol pakt zij het diversiteitsprobleem van Apple aan. Deze positie is opgericht als reactie op de kritiek die het bedrijf heeft gekregen. Onder andere aandeelhouders zijn eerder dit jaar in actie gekomen.

Onderdeel van het werk om van Apple een diverser bedrijf te maken, is niet enkel bij het selectieproces voor meer vrouwen en minderheden kiezen. Denk bijvoorbeeld ook aan het creëren van een cultuur op de werkvloer waarbij iedereen zich prettig voelt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.