Apple scoort bovengemiddeld op diversiteit, maar het moet beter – update

Erwin Vogelaar
10 november 2017, 11:09
2 min leestijd
Apple scoort bovengemiddeld op diversiteit, maar het moet beter – update

Leidinggevenden in de technologie-industrie bestaan voornamelijk uit witte mannen. De diversiteit bij Apple is beter dan andere bedrijven, maar er is nog een lange weg te gaan.

Lees verder na de advertentie.

Diversiteit bij Apple bovengemiddeld, maar niet genoeg

Google publiceerde eerder dit jaar zijn diversiteitsverslag, waaruit bleek dat er nog flink wat werk aan de winkel is bij het bedrijf. Website Recode vergeleek deze cijfers met andere bedrijven, om te zien welke van de techgiganten het beter doet. Apple scoorde toen bovengemiddeld. Nu heeft het bedrijf uit Cupertino zijn diversiteitsverslag gepubliceerd, waaruit blijkt dat er maar weinig is veranderd.

Geen enkele van de bedrijven scoorde eerder dit jaar hoger dan dertig procent vrouwen in leiderschapsposities. Twitter scoort het beste, maar Apple scoort met 29 procent ook boven bedrijven als Google, Facebook, Amazon, Intel en Microsoft. Toch is het percentage nog steeds vrij laag. De samenleving bestaat nou eenmaal uit vijftig procent vrouw. Daarnaast is het leiderschap van Apple nog voor 66 procent wit. Dat is een procent minder dan vorig jaar.

diversiteit bij apple

Apple geeft verder aan dat er steeds meer vrouwen bij het bedrijf werken. Volgens het rapport is 36 procent van alle Apple-medewerkers onder de 30 jaar vrouw. Wordt er gekeken naar alle medewerkers, dan is 32 procent vrouw. Als gezegd wordt 29 procent van alle leidinggevende functies ingevuld door vrouwen. Apple zette vannacht onderstaande video online, waarin de diversiteit en inclusie bij het bedrijf wordt uitgelicht.

Denise Young Smith

In mei heeft Apples Denise Young Smith een promotie gekregen naar Vice President van Inclusie en Diversiteit. In deze rol pakt zij het diversiteitsprobleem van Apple aan. Deze positie is opgericht als reactie op de kritiek die het bedrijf kreeg. Onder andere aandeelhouders kwamen eerder dit jaar in actie.

Onderdeel van het werk om van Apple een diverser bedrijf te maken, is niet enkel bij het selectieproces voor meer vrouwen en minderheden kiezen. Denk bijvoorbeeld ook aan het creëren van een cultuur op de werkvloer waarbij iedereen zich prettig voelt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: Recode, Apple
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen