Toegankelijkheidsfunctie Display Zoom keert terug op iPhone XS Max

Florence Peeters
28 september 2018, 11:04
2 min leestijd
Toegankelijkheidsfunctie Display Zoom keert terug op iPhone XS Max

Display Zoom is terug te vinden op de iPhone XS Max. De functie, waardoor content op je scherm groter wordt getoond, heeft de iPhone X en XS overgeslagen.

Lees verder na de advertentie.

Display Zoom keert terug op iPhone XS Max

Display Zoom werd geïntroduceerd op de iPhone 6 en 6 Plus en zorgt ervoor dat tekst en knoppen groter worden weergegeven. Hierdoor past er minder op het scherm, maar het helpt bijvoorbeeld wel slechtzienden of ouderen met het bedienen van hun iPhone.

De functie was daarna op iedere iPhone aanwezig, maar verdween op de iPhone X. Ook diens directe opvolger, de iPhone XS, beschikt niet over Display Zoom. Wel ondersteunen alle iPhones vanaf de 6 Dynamic Text. Apps die deze functionaliteit ondersteunen, tonen dan de tekstgrootte die je hiervoor hebt ingesteld. Display Zoom vergroot niet alleen de tekst, maar ook app-icoontjes en andere interface-elementen. Op de iPhone XS Max is dit nu dus teruggekeerd.

Grote iPhones profiteren meer van effect

Omdat op de grote schermen van Plus-modellen als de iPhone 8 Plus veel meer content past, zorgt de toegankelijkheidsoplossing vooral op zulke toestellen voor een enorm verschil. Op 4,7 inch-toestellen als de iPhone 6 en iPhone 7 is het effect minder drastisch en nuttig. Hierop ziet het er onnatuurlijker uit, door de toch al kleine schermruimte die je hebt.

De iPhone X en XS hebben wel een groter 5,8 inch-scherm dan eerdere iPhones, maar ook een andere beeldverhouding. Hierdoor zijn er geen apps beschikbaar die Display Zoom ondersteunen. De iPhone XS Max heeft een 6,5 inch-scherm en dezelfde beeldverhouding als de X en XS. Apps die ontworpen zijn voor deze modellen, werken dus op de XS Max wel met Display Zoom.

Dit is hoogstwaarschijnlijk ook de reden waarom Apple ervoor heeft gekozen om Display Zoom vanaf de iPhone X alleen nog maar op grote iPhones toe te voegen. Het gaat er simpelweg niet mooi uitzien of functioneert niet lekker op de ‘kleinere’ toestellen. Of de functie wel aanwezig is op de 6,1 inch-iPhone XR is nog de vraag.

Display Zoom kan op de volgende manier ingeschakeld worden: Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Weergave > ‘Ingezoomd’> ‘Stel in’.

Toegankelijkheid belangrijk thema voor Apple

Apples producten staan al jaren bekend om de uitgebreide functies op het gebied van toegankelijkheid. Afgelopen mei stonden we nog uitgebreid stil bij het thema, tijdens het maandthema Toegankelijkheid.

Apple helpt met functies als Display Zoom mensen met een beperking toch probleemloos een iPhone of Mac gebruiken, en technologie kunnen inzetten hoe zij het willen.

Lees meer over Toegankelijkheid

Bron: 9to5Mac
Categorieën: Apple, Devices
Thema: Apple
Device: iPhone XS Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen