‘De iPhone 7 heeft het beste lcd-display ooit gemaakt’
Lars Paymans

De experts van DisplayMate hebben het scherm van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus uitgebreid getest. De resultaten liegen er niet om: “Het display van de iPhone 7 is de beste die we ooit getest hebben.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Display iPhone 7 scoort op alle vlakken perfect

De tests van DisplayMate worden over het algemeen gezien als de meest uitgebreide en betrouwbare als het op schermkwaliteit aankomt. Zo’n beetje alle aspecten worden uitvoerig uitgeprobeerd, zoals de helderheid, nauwkeurigheid van kleuren en het contrast.

display iPhone 7

Het scherm heeft volgens de test de hoogste kleurnauwkeurigheid, helderheid en contrastratio bij fel licht. Ook heeft het scherm het hoogste contrastratio van alle ips-lcd-displays tot nu toe, in combinatie met de minste reflectie van alle smartphones. “Het contrast en de intensiteit van afbeeldingen is niet te onderscheiden van perfect”, aldus de test. “Dit is enorm indrukwekkend en zal een groot voordeel zijn ten opzichte van andere smartphones.”

Energiezuinig en niet te onderscheiden van echt

De manier waarop kleuren in beeld komen is dan ook beter dan smartphones, maar ook monitoren, TV’s en UHD TV’s. Ondanks deze sterke verbeteringen is het scherm van de iPhone 7 zo’n 7 procent energiezuiniger van de iPhone 6. Ook zag Displaymate nog nooit zo’n helder scherm met een hoogte van 602 nits. Door dit te combineren met een extreem lage reflectiepercentage, heb je ook als je in de zon zit goed zicht op wat er op het scherm gebeurt.

Tel hier de kijkhoek en andere randzaken bij op en je hebt een scherm dat niet te vergelijken valt met andere displays op de markt. De natuurgetrouwe kleuren komen vooral goed van pas in combinatie met de sterk verbeterde camera van de iPhone 7. Hierdoor zien je foto’s er automatisch al een stuk mooier uit, mits je deze op je iPhone 7-scherm bekijkt. De volledige test van Displaymate gaat dieper in op deze details.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.