Disney Plus wachtwoord delen: vanaf deze maand kan dat niet meer

8 april 2024, 11:00
3 min leestijd
Disney Plus wachtwoord delen: vanaf deze maand kan dat niet meer

Slecht nieuws als je jouw account op Disney Plus deelt met vrienden, want het is binnenkort niet meer toegestaan om je wachtwoord te delen. Wij vertellen je wanneer de nieuwe regels ingevoerd worden!

Lees verder na de advertentie.

Disney stopt delen van wachtwoord

Disney-topman Bob Iger kondigde in augustus 2023 al aan dat het bedrijf nieuwe regels gaat invoeren bij het delen van accounts. Dat moment is nu gekomen, want het is binnenkort niet meer toegestaan om je wachtwoord te delen bij Disney Plus. Het bedrijf volgt Netflix met deze nieuwe regeling, want daar is het sinds vorig jaar al niet meer toegestaan om met meerdere huishoudens één account te gebruiken.

Lees ook: HBO Max wordt vernieuwd: zo gaat jouw abonnement veranderen

Doe je dat wel? Dan moet je bijbetalen voor iedere gebruiker die je toevoegt aan het abonnement. Het lijkt erop dat Disney Plus soortgelijke stappen neemt, waarbij je alleen een account mag delen binnen hetzelfde huishouden. Om dit te controleren worden je IP-adres, locatie en accountactiviteit geanalyseerd door Disney. Dat gebeurt al snel, want Disney heeft onthuld vanaf welke maand het niet meer mogelijk is om je wachtwoord te delen.

disney plus wachtwoord delen

Nieuwe regels op Disney Plus komen binnenkort

Volgens Iger begint Disney Plus in juni met het controleren van gedeelde accounts. Vanaf die maand is het in bepaalde landen al niet meer toegestaan om je wachtwoord te delen op Disney Plus. De Disney-topman heeft niet bekendgemaakt in welke landen de nieuwe regeling als eerst wordt uitgerold. Het gaat volgens hem om slechts een klein aantal landen, maar daar blijft het niet bij.

In september rolt Disney de nieuwe regelgeving uit op grote schaal. Vanaf dat moment kun je het wachtwoord op Disney Plus alleen nog delen binnen hetzelfde huishouden. Het is nog niet bekend wat er gebeurt als je jouw account tóch blijft delen met je vrienden. Vermoedelijk moet je dan bijbetalen, zoals ook het geval is bij Netflix. Daar betaal je maandelijks 3,99 euro voor een extra lid bij je abonnement, Disney Plus zal waarschijnlijk ongeveer dezelfde prijs hanteren.

disney plus

Hogere omzet voor Disney Plus

Met de nieuwe regelgeving probeert Disney Plus meer winst te maken, omdat meer gebruikers een abonnement moeten nemen. Bij Netflix hebben de nieuwe regels in ieder geval al geleid tot een veel hogere omzet. Het is daarom de verwachting dat bij Disney Plus hetzelfde gebeurt, al blijft het de vraag of gebruikers hun abonnement niet zullen stopzetten. Dat weten we pas in het najaar, als de resultaten van Disney Plus worden gepresenteerd.

Lees ook: Netflix wéér duurder (en cancelt meer van je favoriete series)

De komende maanden blijft het nog mogelijk om je wachtwoord te delen op Disney Plus. In juni begint Disney met het controleren van gebruikers, maar het is nog onbekend of dat ook in Nederland gebeurt. Pas in september komt er definitief een einde aan het delen van je Disney Plus-account. Wil je dan niet bijbetalen voor de streamingdienst, of ben je op zoek naar nieuwe series en films? Bekijk dan hier het volledige aanbod van alle streamingdiensten:

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu