Disney Plus onthuld: Netflix-concurrent met alles van Marvel, Disney en Star Wars

Lars Paijmans
12 april 2019, 9:03
2 min leestijd
Disney Plus onthuld: Netflix-concurrent met alles van Marvel, Disney en Star Wars

Na maanden van geruchten heeft Disney zijn eigen streamingdienst Disney Plus (Disney+) onthuld. Het is de nieuwste en grote concurrent van Netflix en Apple TV Plus. Dit weten we er nu over.

Lees verder na de advertentie.

Disney Plus officieel onthuld

In tegenstelling tot Apple, die zijn tv-dienst groots aankondigde met bekende acteurs, gaf Disney investeerders als eerste een kijkje op de nieuwste streamingdienst. Hoewel het nog om een prototype van een app gaat, is al goed te zien hoe de dienst later dit jaar gaat werken.

De dienst is vanaf 12 november beschikbaar in de Verenigde Staten voor 6,99 dollar per maand. Naar verwachting komt de dienst dit najaar ook in West-Europa uit, al is een concrete datum voor Nederland nog niet bekend. Ook weten we niet hoe duur een abonnement hier wordt.

Disney Plus officieel

Disney Plus heeft vanaf het begin al direct een groot aanbod met bekende gezichten, omdat de dienst niet enkel put uit Disney-films, maar ook het aanbod van Marvel, Star Wars, Pixar en National Geographic.

De films en series die je hiervan al kent kun je uiteraard op de dienst nog eens bekijken, maar er komt ook nieuw materiaal aan dat exclusief op Disney Plus verschijnt. Zo krijgt Star Wars met The Mandalorian zijn eigen serie en komen we meer te weten over Marvels The Winter Soldier en Falcon in een nieuwe show.

Al dit materiaal is te bekijken in een speciale Disney Plus-app, die naar smart tv’s, smartphones en tablets komt. Ook zal de dienst verschijnen op alle grote spelcomputers (inclusief de Nintendo Switch) en is er ondersteuning voor onder meer de Apple TV en Chromecast.

Eerst in Nederland?

De app ziet er qua design hetzelfde uit als die van Netflix, met grote afbeeldingen waar je van links naar rechts doorheen bladert. Na een tijdje zal de app ook nieuwe films en series aanraden op basis van je kijkgedrag.

Ook is het in de app mogelijk om meerdere accounts aan te maken, inclusief een speciaal kinder-account dat alleen het materiaal laat zien dat voor een specifieke leeftijdsgroep geschikt is.

Uit een eerder gerucht bleek dat Disney de dienst als een van de eerste landen naar Nederland zou brengen als een test, maar of dit nu nog steeds het geval is, is niet duidelijk. Ook Apple brengt dit najaar zijn tv-dienst Apple TV Plus uit, waardoor marktleider Netflix er in een maand tijd twee grote concurrenten bij krijgt. We hebben een overzicht van Apple TV Plus gemaakt, waarin we alle verwachte tv-series op een rijtje zetten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu