‘Primeur: Disney brengt streamingdienst eerst in Nederland uit’

6 maart 2019, 20:32
2 min leestijd
‘Primeur: Disney brengt streamingdienst eerst in Nederland uit’

Naast Apple is ook Disney bezig met een streamingdienst. De studio achter iconische tekenfilmfiguren en klassieke films gaat Disney+ eerst in Nederland testen, waarna de dienst wereldwijd wordt uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

‘Disney+ komt als eerst in Nederland uit’

Dat meldt The Information op basis van een anonieme bron. Volgens de website krijgt Nederland de primeur, omdat Disney alle plooien wil gladstrijken.  Het artikel maakt niet duidelijk of iedereen alvast films en series kan kijken, of dat je uitgenodigd moet worden voor de test.

Disney+ Nederland 2

Als de Nederlandse lancering zonder grote problemen verloopt wordt de streamingdienst, die Disney+ gaat heten, aan het eind van dit jaar ook in de Verenigde Staten uitgerold. Het bedrijf heeft hierbij geleerd van het DisneyLife-fiasco.

Deze streamingdienst kwam in 2015 uit, maar zat vol bugs en technische fouten. Dit terwijl Disney+ qua klantvriendelijkheid juist een streepje voor moet krijgen op concurrenten als Netflix, zo zegt de bron. Zo’n blunder mag dus niet nog een keer gebeuren.

Ook interessant: Opinie: 2019 wordt het jaar van Apples tv-dienst, en dat merk je nu al

Dit is Disney+

Disney+ wordt een streamingdienst waarop naast iconische tekenfilmfiguren als Mickey Mouse, Donald Duck en Pinokkio ook populaire films zoals Frozen en Star Wars te zien zijn.

Volgens geruchten is Disney ook bezig met het maken van nieuwe, exclusieve content. Disney presenteert de streamingdienst op 11 april achter gesloten deuren aan investeerders. De openbare onthulling vindt waarschijnlijk na de zomer plaats.

In de tussentijd zit ook Apple niet stil. Het wemelt al maanden van de geruchten over de Apple tv-dienst, die waarschijnlijk tijdens het maart-event officieel onthuld wordt. Het bedrijf uit Cupertino kocht meerdere documentaires, films, series en zelfs complete productiehuizen op om met een sterk aanbod voor de dag te komen. Het Apple-event vindt waarschijnlijk eind maart plaats. We hopen hier meer details over de tv-dienst te horen, zoals de releasedatum.

Lees ook: Apple maart-event 2019: 8 aankondigingen om naar uit te kijken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu