Gelekte foto’s tonen iets dikkere iPhone 6S-behuizing

Rutger Otto
3 september 2015, 8:54
2 min leestijd
Gelekte foto’s tonen iets dikkere iPhone 6S-behuizing

Op nieuwe foto’s uit het productieproces zou te zien zijn dat de iPhone 6S-behuizing iets groter is dan die van de huidige iPhone 6.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S-behuizing

Veel veranderingen verwachten we niet in de iPhone 6S-behuizing als hij volgende week wordt aangekondigd, maar nieuw gelekte foto’s tonen aan dat er wel degelijk iets verandert. De behuizing van de nieuwe iPhone zou iets dikker worden dan die van zijn voorganger. Dat toont althans MacRumors met een aantal kiekjes uit de productieketen.

Op de foto’s is de vermeende nieuwe iPhone 6S-behuizing te zien, die van alle kanten wordt opgemeten. Opvallend is de dikte van het toestel: die is 7.08 millimeter. Dat is iets dikker dan de iPhone 6 van 6,9 mm. Het scheelt slechts 0,2 millimeter en dat ligt in lijn met eerdere geruchten dat hij iets dikker zou worden. De iPhone 6S Plus zou daarmee overigens 7,3 mm worden.

iphone 6s-behuizing

iPhone 6S dikker en groter

De dikte van de nieuwe toestellen kan meerdere redenen hebben. Zo worden de iPhones waarschijnlijk van een nieuwe soort aluminium voorzien, die een sterkere behuizing moet garanderen. Daarnaast zou de komst van Force Touch in de iPhone 6S (Plus) ook kunnen zorgen voor een iets dikker toestel.

Op andere foto’s zijn meer afmetingen te zien. De iPhone 6S zou in de lengte 138,19 mm meten en in de breedte 67,68 mm. Bij de huidige iPhone 6 liggen die afmetingen op respectievelijk 138,1 mm en 67 mm. De afwijkingen zijn klein, maar wellicht net genoeg om te zorgen dat sommige cases die nauw sluiten niet meer passen. Aan de andere kant kunnen de metingen afwijken van de uiteindelijke, officiële afmetingen, omdat de meetapparatuur soms niet zo nauwkeurig is.

Apple-event

Deze maand nog zullen we het weten. Volgende week op 9 september houdt Apple zijn jaarlijkse iPhone-evenement waar de nieuwe toestellen naar verwachting uit de doeken gedaan worden. Tijdens de presentatie zal waarschijnlijk ook de nieuwe Apple TV gepresenteerd worden.

Lees meer over de iPhone 6S

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu