De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Poll: Praat jij in het openbaar tegen een digitale assistent als Siri?

Florence Peeters
21 maart 2019, 16:55
2 min leestijd
Poll: Praat jij in het openbaar tegen een digitale assistent als Siri?

Siri staat dag en nacht voor je klaar, maar het voelt niet voor iedereen even gemakkelijk om zomaar iets tegen de spraakassistent te zeggen. iPhoned peilt daarom: praat jij in het openbaar tegen een digitale assistent? Stem in dit artikel en laat weten wanneer jij Siri gebruikt!

Tegen een digitale assistent praten, doe jij het?

Onderweg naar het station ‘Hé Siri, hoe laat vertrekt de trein naar Utrecht?’ vragen, of in de supermarkt de spraakassistent vragen om je partner te bellen. Ondergetekende zou het niet zo snel in het openbaar doen, om rare blikken te voorkomen. Met mij zullen er genoeg anderen zijn die het niet zien zitten om tegen een digitale assistent te praten.

Maar aan de andere kant is het juist handig dat je altijd en overal via je AirPods, Apple Watch, iPhone of ander Apple-apparaat de spraakassistent kan raadplegen voor talloze vragen en opdrachten. Er zullen dan ook genoeg mensen zijn die er geen problemen mee hebben om dit te doen, terwijl ze op straat en/of onder de mensen zijn.


Zie je bovenstaande poll niet? Laat dan je stem achter via deze link.

We zijn dan ook erg benieuwd of jij in het openbaar tegen Siri of bijvoorbeeld de Google Assistent praat, of dit toch liever achterwege laat. Laat daarom je stem achter in bovenstaande poll.

Liever typen dan praten

Kom je in een situatie terecht waar je Siri wel wil gebruiken, maar de opdracht niet wil of kan uitspreken? Dan is het gelukkig ook mogelijk om Siri zonder stem te gebruiken. Apple houdt bij alle functies in iOS erg rekening met toegankelijkheid, en heeft het dus ook mogelijk gemaakt om spraakopdrachten te typen. Scheelt jou weer een ongemakkelijk moment.

Lees meer artikelen in ons maandthema Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu