Diefstal van groot aantal iPhones bij DHL

Redactie
6 april 2008, 18:05
1 min leestijd

Apple iPhone DHLBij DHL worden met grote regelmaat iPhones gestolen die verstuurd worden vanuit de VS. Verschillende bronnen bevestigen dat het op dit moment klachten regent bij DHL.

Dit overkwam ook Henk van Ess die een iPhone liet overkomen via MyUS.com.

Via DHL ontving Henk (van de website Voelspriet.nl) het pakket vanuit de VS, echter zonder Apple iPhone… Een onderzoek binnen DHL naar aanleiding hiervan heeft tot verschillende huiszoekingen en aanhoudingen geleid waarna verschillende verdachten zijn opgepakt (zie ook onderstaand bericht in het AD).

Volgens Henk is de klachtenprocedure om te komen tot een schadevergoeding voor de gestolen iPhone bij DHL een behoorlijk gedoe, dit loopt namelijk via de Amerikaanse tak van DHL. Uit zijn reactie blijkt echter dat hij wel direct goed geholpen is, uit de videobeelden van DHL USA bleek dat de doos met inhoud was verzonden….. ook het terugvorderen van de belasting naheffing bleek mee te vallen achteraf…

Concluderend: let goed op met dit soort bestellingen en leveringen vanuit het buitenland. Er zijn verschillende betrouwbare partijen in Nederland te vinden die de iPhone reeds kunnen leveren (zie iPhone aanbiedingen), voor de personen die geen risico’s willen lopen is dit een veiligere oplossing….

Toch importeren? Verzeker je vracht en lees je goed in op de rechten/plichten van partijen zoals MyUS.com….

Artikel uit Algemeen Dagblad over de gestolen Apple iPhones bij DHL:

apple iphone gestolen bij DHL

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's