Dev-Team waarschuwt voor firmware 3.1
Redactie

Het Dev-Team heeft alvast een waarschuwing voor firmware 3.1 op hun blog gezet. Dit hebben ze alvast gedaan omdat ze verwachten dat Apple de firmware binnen nu en een week gaan lanceren. Dit komt overeen met de geruchten die melden dat firmware 3.1 op de keynote van morgen wordt geïntroduceerd.

In de waarschuwing melden ze dat het updaten naar firmware 3.1 een jailbreak en unlock ongedaan maken. De baseband-versie van de iPhone wordt namelijk ook van een update voorzien als je update naar firmware 3.1. Dit zou er toe kunnen leiden dat je je iPhone nooit meer kan unlocken. Het Dev-Team verwacht dat ze firmware 3.1 wel weer kunnen jailbreaken en unlocken, maar ze nemen met deze waarschuwing het zekere voor het onzekere.

Al een tijdje geleden verschenen er berichten op het internet dat de beta-versie van firmware 3.1 te jailbreaken is. Het zal dus niet langer dan 5 dagen duren voordat de nieuwe versies van de Dev-Team programma’s te gebruiken zijn.

Bron: Dev-Team

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • thomas

    ik heb mijn iphone weer gedowngrade naar 3.0 software maar hoe krijg ik nu de iphone weer geunlock het jailbreaken is gelukt alleen de unlock doet vaag komt zeker door de 3,1 sofware wat te doen?

  • Dat komt zeker door de 3.1 software, dat is ook waar dev-team voor waarschuwd, om zeker niet te upgraden naar 3.1 als je telefoon software geunlocked en gejailbreaked is, omdat je dan mischien wel helemaal niet meer kunt unlocken of jailbreaken..

    aangezien je naar 3.1 geupdate hebt, is je baseband ook geupgrade, dit process is (door toedoen van Apple) helaas niet meer terug te draaien, ook al ga je terug naar de 3.0 firmware, de baseband blijft gewoon staan, waardoor unlocken (voorlopig) niet meer mogenlijk is…

    ik blijf daarom fijn wachten tot er een jailbreak voor 3.1 is , voor dat ik ga updaten, zoveel verschil zal er toch niet in die ene versie zitten)

    dus een advies voor mensen die hun iphone gejailbreaked hebben: wacht met updaten naar een nieuwere firmware versie, totdat er ook een jailbreak beschikbaar is voor die versie, zodat je dus weer opnieuw kunt jailbreaken.