Dev-Team heeft richtlijnen voor jailbreak-video’s

Redactie
19 maart 2010, 20:39
2 min leestijd
Dev-Team heeft richtlijnen voor jailbreak-video’s

Op internet verschijnen dagelijks een aantal video’s waarin iemand laat zien dat hij een untethered jailbreak heeft gemaakt voor de iPod Touch 3G en iPhone 3GS. In deze video’s lijkt het alsof de filmer echt een jailbreak-methode heeft die de nieuwe Bootrom kan jailbreaken, maar tot nu toe zijn deze video’s allemaal nep. Het Dev-Team heeft een handige pagina gemaakt waarop informatie staat waaraan je kan zien of een video echt of nep is.

Richtlijnen voor een goede jailbreak-video

Het Dev-Team heeft een aantal richtlijnen op hun website gezet waarmee je precies kan zien of een video echt of nep is. De eerste en belangrijkste regel is ‘Je moet een iPod Touch 3G gebruiken in de video.’. Alleen de iPod  Touch 3G bevat 100% zeker een nieuwe Bootrom. Het is tot nu toe alleen mogelijk om alle iPhones en iPods met de oude Bootrom te jailbreaken, en dus is het belangrijk dat men in de video een apparaat met een nieuwe Bootrom gebruikt.

Koptelefoon

In de video moet men ook de koptelefoon in het toestel hebben zitten. Je ziet hier ten eerste aan of het echt een iPod Touch is, want de input voor de koptelefoon is bij dit apparaat anders dan bij de iPhone, en ten tweede zie je hieraan of Voice Control werkt. Als men dit allemaal heeft laten zien, kan het jailbreaken beginnen.

Na de jailbreak moet men de iPod loskoppelen van van de computer, en vervolgens een aantal keer herstarten. Als alles blijft werken zonder tussenkomst van computer of iDongle is het geen onzin wat de filmer aan je laat zien. Als je ziet dat er in de video geknipt is kan je de video ook niet vertrouwen, want dan kan de filmer ‘stiekem’ de iPod omwisselen voor een ouder exemplaar.

Bron: Dev-Team

Categorie: iOS
Spotlights: iPod, Jailbreak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's