Placeholder
Redactie

firmware2.0_volledig_unlockedVanochtend meldde ik dat het Dev Team erin was geslaagd om een jailbreak uit te voeren op een nog niet officieel gepubliceerde firmware 2.0. Het Dev team is erin geslaagd om deze firmware volledig te unlocken. De ontdekking is onderdeel van het Pwnage project en laat zien dat met de gehackte firmware alles mogelijk is, inclussief het installeren van officiële en onofficiële applicaties en patches. Volgens het Dev Team is het erg moeilijk om deze gat te dichten.

Als we het over Pwned hebben, dan hebben we het over een aangepaste firmwareversie waarbij het mogelijk is om alles te installeren. Deze firmware staat toe dat je de iPhone met elke mobiele operator gebruikt. Het schijnt dat deze nieuwe firmware op meerdere iPhones probleemloos werkt, inclussief de onofficiële programma’s. Wel moeten huidige applicaties voor Installer worden aangepast, omdat er zeer veel wijzigingen in de API zijn aangebracht. Het goede nieuws volgens het Dev Team is dat de gehackte firmware 1.2 met alle providers werkt en dat Apple niet in staat is om het gat te patchen.

Daarnaast meldt iPhone Atlas een andere mogelijkheid: het maken van een dualboot iPhone. Op de desktop wordt dat al lange tijd gebruikt om twee besturingssystemen naast elkaar te laten draaien, bijvoorbeeld Windows Vista en Linux op dezelfde pc. Een soortgelijke mogelijkheid is nu beschikbaar voor de iPhone: bij het opstarten kun je daarbij kiezen welke firmwareversie je wilt draaien, bijvoorbeeld 1.1.1 of 1.1.2 of 1.1.3 of 1.1.4. Het zou natuurlijk handig zijn om later je huidige firmwareversie naast de nieuwe versie 2.0 te kunnen draaien. Bij de ene firmwareversie kun je jailbreak-applicaties installeren en in de andere firmware de officiële applicaties van Apple’s SDK.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.