‘Designed by Apple in California’, onderstreept Apple

Roel van Hout
16 juni 2013, 21:05
1 min leestijd
‘Designed by Apple in California’, onderstreept Apple

De afgelopen tijd was er met name in de VS veel kritiek op Apple. Het technologiebedrijf laat de meeste van zijn producten in het buitenland produceren, iets waar veel Amerikanen in deze economisch moeilijke tijden niet blij mee zijn.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook

De geruchten over de slechte werkomstandigheden in de fabrieken in China, waar onder meer de iPhone wordt geproduceerd, deden het imago van Apple ook geen goed.

Daarbij moest topman Tim Cook onlangs voor een speciale commissie verschijnen. Daar werd hij ondervraagd over eventuele belastingontduiking door Apple. Het bedrijf wordt ervan verdacht handig gebruik te maken van belastingregels met haar Europese hoofdkantoor in Ierland. De Amerikaanse belastingdienst loopt hierdoor nogal wat geld mis.

Reclamecampagne: ‘Designed by Apple in California’

Of dat nou waar is of niet, Apple had, kortom, in ieder geval qua beeldvorming wel wat goed te maken bij de Amerikaanse klanten. Het eerste teken hiervan zagen we al aan het einde van de openingskeynote, toen Apple onderstaande commercial presenteerde:

Bovenstaand filmpje met tevreden Apple-gebruikers wordt beëindigd met de woorden ‘Designed by Apple in California’: een handige manier om te laten zien dat Apple niet vergeten is dat het een Amerikaans bedrijf is. En daar bleef het overigens niet bij: tijdens de presentatie gaf Apple al te kennen de nieuwe Mac Pro computers in de VS in elkaar te gaan zetten.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen