Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Dit iPhone 14-concept is waarschijnlijk te mooi om waar te zijn

Koen van Ekeren
5 november 2021, 15:59
2 min leestijd
Dit iPhone 14-concept is waarschijnlijk te mooi om waar te zijn

Meestal zien nieuwe iPhones er niet drastisch anders uit dan het voorgaande model. Bij de iPhone 14 lijkt Apple wél flink aan het design te sleutelen. Maar of het toestel zo futuristisch wordt als dit iPhone 14-concept?

Lees verder na de advertentie.

Concept van iPhone 14-design

Van de iPhone die het YouTube-kanaal ConceptsiPhone samenstelde, kunnen we alleen maar dromen. In de video zien we een iPhone 14 met een display dat de complete voorkant beslaat – het scherm buigt zelfs over de randen af.

De video toont ook een verschuifbaar oled-scherm, waardoor je veel meer schermruimte hebt. In tegenstelling tot bij verschillende opvouwbare Android-telefoons is het tweede scherm niet gebaseerd op een scharnier. Het uitschuifbare display is daardoor kleiner dan het hoofdscherm.

iPhone 14 : Trailer

Een groot voordeel van het uitschuifbare scherm is dat je er veel makkelijker mee typt, zo is te zien in de video. Het concept demonstreert ook hoe het tweede scherm kan worden gebruikt voor toegang tot apps zoals Instellingen, zonder dat je hoeft weg te gaan bij wat er op de voorgrond gebeurt.

Ontgrendelen kan met zowel Face ID als Touch ID, waarbij de sensoren onder het display zijn verwerkt. Hierdoor is de notch niet meer nodig; de selfiecamera schuilt achter een gaatje in het scherm. Verder zien we dat de iPhone op grote afstand draadloos kan worden opgeladen, met ‘Air Charge Technology’.

Concept van iPhone 14 design

Wat is wél waarschijnlijk?

Dat de iPhone 14 er zo uit komt te zien, is (helaas) zeer onwaarschijnlijk. Toch is niet alles wat we in de video zien gebaseerd op gebakken lucht. Er gaan geruchten dat de iPhone 14 een punch-hole design krijgt, waarbij de selfiecamera in een cameragaatje is verwerkt.

Ook zien we in de video dat de achterkant van de iPhone 14 volledig vlak is, wat ook waarschijnlijk is. Volgens geruchten wordt de iPhone iets dikker, zodat de camerabult niet meer uitsteekt.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over de iPhone 14? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Neem ook een kijkje naar eerdere berichten over de iPhone van 2022:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14
Apple iPhone 14

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu