Apples hoofd van diversiteit verontschuldigt zich voor gemaakte uitspraken

Erwin Vogelaar
14 oktober 2017, 9:47
2 min leestijd
Apples hoofd van diversiteit verontschuldigt zich voor gemaakte uitspraken

Apples hoofd van diversiteit, Denise Young Smith, heeft in een e-mail aan haar team bij Apple haar excuses aangeboden voor eerder gemaakte opmerkingen.

Lees verder na de advertentie.

Denise Young Smith biedt excuses aan

Denise Young Smith is eerder dit jaar aangesteld als ‘Vice President for Inclusion and Diversity’ bij Apple. In deze rol gaat ze het diversiteitsprobleem bij het bedrijf aanpakken. Young Smith komt nu in een e-mail aan haar team terug op de woorden die ze eerder deze week tijdens een panel heeft gesproken.

Tijdens een panel van One Young World Summit in Colombia, werd Young Smith gevraagd of zwarte vrouwen voor haar een prioriteit zijn in haar nieuwe rol. Young Smith antwoordde dat ze zich op iedereen focust. “Diversiteit is de menselijke ervaring. Ik raak een beetje gefrustreerd als diversiteit of de term diversiteit geplakt wordt op mensen van kleur, of de vrouwen of de lhbt of wat dan ook.”

denise young smith

Tevens stelde Young Smith dat diversiteit ook kan bestaan uit twaalf witte mannen: “Ik vertel mensen vaak een verhaal. Er kunnen twaalf witte, blonde, blauwogige mannen in een kamer zitten en dan zijn ze ook divers, omdat ze verschillende levenservaringen en perspectieven met zich meenemen.”

Kritiek

Op deze woorden heeft Young Smith veel kritiek gekregen, met name op social media. Website TechCrunch heeft een e-mail verkregen die Young Smith naar haar team bij Apple heeft gestuurd. In deze e-mail schrijft ze: “Ik betreur de keuze van woorden die ik heb gebruikt om mijn punt te maken. Ik begrijp waarom sommige mensen hier aanstoot aan nemen. Mijn reactie was niet representatief voor hoe ik over diversiteit denk of hoe Apple het ziet. Dat spijt me.”

Young Smith vervolgt: “Begrijpen dat diversiteit vrouwen, mensen van kleur, lhbtq-mensen en alle ondergerepresenteerde minderheden bevat, staat aan de kern van ons werk om een inclusieve omgeving te creëren.” Young Smith stelt dat Apples visie en inzet ongewijzigd is. “Ik ben trots op de vooruitgang die we hebben gemaakt, maar er is veel werk te doen. Ik word constant herinnerd aan het belang van praten over deze zaken en het leren van anderen.”

Eerder dit jaar bleek uit cijfers dat Apple laag, maar bovengemiddeld scoort op het gebied van diversiteit. Het bedrijf had in juli bijvoorbeeld een hoger percentage vrouwen in leiderschapsposities dan Facebook, Google of Amazon. Wel was het leiderschap van Apple nog voor ruim 67 procent wit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Categorie: Apple
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen