Delen via iPhone het populairst
Roel van Hout

De iPhone is in een onderzoek bestempeld als ‘het meest sociale apparaat’. Uit de resultaten bleek onder meer dat mensen drie keer sneller content delen via iPhone dan via een computer.

Om tot de bevindingen te komen, ging ShareThis 30 dagen lang na via welke media gebruikers content delen. De Share-This-knop is op een groot aantal websites te vinden naast bijvoorbeeld het duimpje van Facebook en het vogeltje van Twitter.

Uit het resultaat blijkt onder meer dat delen via iPhone drie keer meer zal gebeuren dan delen vanaf een pc of laptop: 12,4 procent van de iPhone-gebruikers maakt gebruik van de deelknop, terwijl slechts 3,9 procent van de pc-gebruikers op deelknoppen drukt.

Sneller delen via iPhone en andere mobiele apparaten

delen via iPhone

In totaal is 7,7 procent van het mobiele webverkeer tijdens de 30 dagen goed voor het delen van content. Op de laptop en computer was dit 4,1 procent. Een verklaring voor het feit dat er via smartphones twee keer zo veel gedeeld wordt, geeft ShareThis niet.

Het heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat je met je smartphones foto’s kunt maken van wat je onderweg tegenkomt. Daarnaast is het lezen op een smartphone-scherm minder prettig dan op een computer, dus wellicht dat het verschil ook te maken heeft met het doorsturen van artikelen naar diensten om ze later terug te lezen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.