Dekking Vodafone 4G in 2015 landelijk
Roel van Hout

Heb je een mooie nieuwe iPhone 5S of iPhone 5C gekocht, maar nog geen 4G-ontvangst? Het kan zijn dat je daar nog even op moet wachten, want de Vodafone 4G dekking is in 2015 landelijk.

In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht is Vodafone 4G al beschikbaar. Oorspronkelijk zou het nog twee jaar duren voor Vodafone-klanten in het hele land gebruik konden gaan maken van 4G, maar het bedrijf gooit er flink wat geld tegenaan om deze periode met de helft in te korten: de komende drie jaar investeert de aanbieder 810 miljoen euro extra.

→ Vodafone iPhone kopen? Check de beste aanbiedingen!

Vodafone 4G loopt achter op KPN

vodafone 4gDaarmee loop Vodafone echter nog steeds achter op marktleider KPN, dat verwacht aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 4G landelijk aan te kunnen bieden. Aan het einde van dit jaar moet de 4G-dekking zo’n 80 procent bedragen.

Ook T-Mobile spreekt de ambitie uit eind 2014 80 procent van de klanten in Nederland toegang te kunnen bieden tot 4G. Het noorden en oosten van Nederland wordt bij die aanbieder pas in de loop van 2015 aangesloten. Wil je dus zo snel mogelijk op 4G, dan is op dit moment KPN de beste keuze!

Bekijk alle Vodafone iPhone abonnementen (ook met 4G)

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.