Placeholder
Redactie

dekking iphone 3gNaar aanleiding van de commotie rondom de slechte 3G ontvangt van de iPhone zijn er online verschillende initiatieven gestart die de moeite waard om in te participeren, we bespreken: Slechtedekking.nl en Wired.com.

3G dekking Nederland in Kaart met Slechtedekking.nl

Jaap Stronks heeft bijvoorbeeld de website Slechtedekking.nl geopend. Deze site stelt iedereen in staat om aan te geven waar zich gaten in de netwerken van de GSM-providers bevinden.

Volgens Stronks betreft het een onafhankelijk platform, dat is opgericht uit frustratie over het slechte mobiele bereik in Nederland, in de hoop dat hiervoor meer aandacht komt en de dienstverlening wordt verbeterd. Zie ook het filmpje op de website!

Wired.com brengt 3G dekking wereldwijd in kaart

Wired.com pakt het groter aan met de ‘Global iPhone 3G study’ waarbij iedereen wereldwijd wordt verzocht problemen met het 3G netwerk te melden.

Genoeg redenen om van je te laten horen….

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  • theatman

    jammer dat dit initiatief al gelijk weer ‘versplinterd’ is. 1 site anders krijg je nooit een goed overzicht.
    Wie gelooft er trouwens in de fw-update die 3G soelaas zou moeten brengen?

  • @theatman Slechte Dekking gaat over plekken waar je geen bereik hebt met je provider, Wired is het om de 3G-dekking te doen – dat zijn twee verschillende dingen.

  • Pingback: Slechte Dekking in de media — Slechte Dekking()

  • Fraggie

    Een leuke tip; ga met je iphone naar http://testmyiphone.com dan start test, de rest zie je dan vanzelf, met 3G haal ik 2.06 Mbps en dat is 251 kb/s. Voor een telefoon retesnel dus.