Apple stelt Deirdre O’Brien aan als ‘vice-president voor mensen’

Rutger Otto
22 juli 2017, 10:35
2 min leestijd
Apple stelt Deirdre O’Brien aan als ‘vice-president voor mensen’

Deirdre O’Brien is een lang gediende bij Apple. Na bijna dertig jaar krijgt ze een nieuwe functie, van vicepresident Worldwide Sales en Operations naar vicepresident People.

Lees verder na de advertentie.

Deirdre O’Brien als vicepresident Mensen

Dat maakt Apple in een persbericht bekend. Mogelijk heb je nooit van O’Brien gehoord, maar ze bekleedde al jaren hoge functies binnen Apple. Nu wordt ze vicepresident People, direct onder ceo Tim Cook. Met haar nieuwe functie neemt ze de leiding over alle HR-functies. Ze gaat zich onder meer bezig houden met talentontwikkeling, arbeidsvoorwaarden en bedrijfsondersteuning. Daarnaast krijgt ze de leiding over Apple University, waar Apple-werknemers worden opgeleid.

Als vicepresident People gaat O’Brien zich dus echt richten op het reilen en zeilen van medewerkers binnen het bedrijf. “Al zo lang ik bij Apple zit, is Deirdre de verbindende factor tussen onze afdelingen Operations, Sales, Marketing en Finance om producten zo goed mogelijk aan onze klanten te leveren”, zegt Tim Cook. “Deirdre weet hoe de unieke bedrijfscultuur van Apple in elkaar steekt en dat mensen bij het bedrijf komen om hun beste werk te leveren. Ze is een fantastisch leider.”

diversiteit bij apple

Lovende woorden

O’Brien werkt al sinds 1988 bij Apple en was betrokken bij elke productlancering van het bedrijf in de afgelopen twintig jaar. “Ik hou van Apple”, zegt ze zelf. “Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen en 120.000 medewerkers wereldwijd te ondersteunen.” Het zijn uiteraard alleen maar lovende woorden over en weer. In de herfst begint Deirdre O’Brien aan haar nieuwe functie, die hiervoor nog niet bestond binnen Apple.

Meer aanstellingen en promoties

De laatste tijd zijn er meer veranderingen geweest aan de top bij Apple. Zo werden Jamie Erlicht en Zack Van Amburg aangesteld, voorheen twee topmensen bij Sony Pictures. Zij gaan bij Apple de leiding nemen over video-content, zoals tv-series. Daarnaast is Isabel Ge Mahe aangesteld als managing director in China. Zij werkte de afgelopen negen jaar als leider van Apples team voor draadloze technologie. Daar stuurde ze onder meer de ontwikkeling van wifi-, bluetooth- en nfc-toepassingen aan.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu