‘Apple vervangt defecte iPhone 6 Plus tijdelijk met iPhone 6S Plus’

Lars Paijmans
21 januari 2018, 12:31
2 min leestijd

Als je voor het einde van maart een defecte iPhone 6 Plus naar de Apple Store brengt, kun je er zomaar een iPhone 6S Plus voor terugkrijgen.

Lees verder na de advertentie.

Apple vervangt defecte iPhone 6 Plus met 6S Plus

MacRumors kreeg een document in handen dat Apple Store-personeel doorgestuurd kreeg. De website bevestigde de interne memo daarna met wat eigen bronnen, die het nieuws bevestigden. Het zit zo: als je een defecte iPhone 6 Plus hebt die volledig vervangen moet worden, geeft Apple je in ieder geval tot het einde van maart 2018 een iPhone 6S Plus terug. Welke 6 Plus-modellen hiervoor in aanmerking komen is niet duidelijk, maar er moet dermate veel schade aan zijn dat het volledige apparaat vervangen moet worden.

defecte iPhone 6 Plus

Alleen een kapot scherm of barst in de cameralens is dus niet genoeg. Pas bij een defecte Lightning-poort, moederbord of andere interne problemen komt het toestel hiervoor in aanmerking. Dat Apple ervoor kiest om een nieuwer model terug te geven, heeft verschillende redenen. Allereerst is het aantal 6 Plus-accu’s momenteel zeer beperkt, door het goedkopere accuvervangingsprogramma van Apple. Heel 2018 kun je de accu van een iPhone vanaf de iPhone 6 voor 29 euro vervangen, en daar maken veel mensen gebruik van.

Dit zorgt voor ernstige tekorten, vooral bij de 6 Plus. Zo bleek dat klanten langer moeten wachten om de accu van dit toestel te vervangen door de geringe voorraad. Volgens bronnen van MacRumors komt dit omdat Apple de iPhone 6 Plus eigenlijk niet meer produceert. Het toestel is al een aantal jaar oud en de productielijnen worden nu gebruikt voor nieuwere modellen.

Waarom Apple hiervoor kiest

Als Apple deze productielijnen voor de 6 Plus weer wil opstarten, kost dit tijd en geld. Vooral dat eerste is lastig, omdat er dagelijks mensen komen die om een nieuwe accu vragen. Het is voor Apple nu dus tijdelijk praktischer om de smartphone met een iPhone 6S Plus te vervangen, waarvan de voorraad blijkbaar nog een stuk groter is.

Het bedrijf uit Cupertino heeft niet gereageerd op dit nieuws, al is het niet de eerste keer dat het bedrijf dit doet. Verwacht enkel niet dat je nu standaard een 6S Plus krijgt als je jouw 6 Plus naar een Apple Store brengt. Het zal ook van de lokale voorraad afhangen of jij voor deze gunstige reparatiedeal in aanmerking komt.

Wil je meer weten over Apples extra goedkope accuvervanging? In onze uitgebreide FAQ lees je er alles over:

Lees ook: Apples goedkope iPhone-accureparaties: 10 vragen en antwoorden op een rij

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen