De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

#Deeljehomescreen: de iPhone van Victor Mids

Rutger Otto
25 november 2016, 21:10
3 min leestijd
#Deeljehomescreen: de iPhone van Victor Mids

In #Deeljehomescreen kijken we naar homescreens van bekende iPhone-bezitters. In de zesde editie: Victor Mids.

Lees verder na de advertentie.

Dit is de iPhone van Victor Mids

Als iPhone-gebruikers onder elkaar is de vraag vast wel eens voorbij gekomen: ‘Wat heb jij er op staan?’. Er is iets magisch aan zien welke apps iemand heeft en hoe een ander zijn iPhone gebruikt. Een plaatje van een homescreen kan al heel veel over iemand zeggen. Dit keer kijken we naar de iPhone van illusionist Victor Mids, die je kent van het programma Mindf*ck. Dat doen we naar aanleiding van het boek Mindf*ck, dat Mids samen met regisseur Oscar Verpoort maakte.

victor-mids

Welke iPhone gebruik je?

“Dat is de voorlaatste. Welke is dat? Ja, de iPhone 6S dan. Je merkt: ik vind het niet heel erg om niet het nieuwste van het nieuwste te hebben. Dat geldt voor alle technologie. Ik weet ongeveer wat de ontwikkelingen zijn, maar ik zit er niet continu bovenop.

Ik ben wel een fervent Apple-gebruiker, van A tot Z. Ik heb een iMac, een MacBook, een iPhone, een iPad. Ik vind het er heel mooi uitzien en erg gebruiksvriendelijk. Lekker makkelijk toch? Ik heb het erg druk, dus mijn apparaten gebruik ik graag op de automatische piloot. Dat het gewoon werkt.”

Kun jij lange tijd zonder je telefoon?

“In het boek staat dat mensen gemiddeld 221 keer per dag op hun telefoon kijken. Ik ben daar zelf volgens mij iets gematigder in. Maar ga je het bij jezelf eens na, elke keer dat je weer even kijkt, dat tikt snel aan.

Dit is ook de reden dat we een boek hebben gemaakt en bijvoorbeeld geen filmpjes op YouTube. Een boek vergt meer focus, maar dat draagt ook bij aan de magie van het geheim. In het boek staan veel trucs om te leren en experimenten die je met mezelf kunt doen. Denk aan geheugentesten. Op papier blijft er ruimte voor interpretatie, anders wordt het imiteren van wat je ziet.”

iphone victor mids

In het boek staat dat je veel van wat je ziet niet bewust registreert. Eén van de vragen aan lezers is of ze weten welke apps er waar op hun homescreen staan. Je voelt hem aankomen: welke staat er bij jou linksonder in beeld, boven je telefoon-app?

“Ehm, misschien de Sleep Cycle. Of 7 Minute Workout Challenge. Ja, was het de eerste? En ik heb niet snel gekeken, zo flauw ben ik niet.”

We zien onze apps wel, maar registreren soms niet waar ze precies staan. Geldt dat ook voor meldingen bij apps die blijven staan?

“‘Innattentional blindness’ heet dit fenomeen. Bij die meldingen accepteer je het van jezelf dat je ze niet meer ziet. Je voegt de melding met het cijfertje samen met het app-icoon. Ik ben daarin heel redelijk. Als er een mailtje binnenkomt, dan lees ik het even. Maar bij de meeste social media-apps heb ik de notificatie uitgezet, want dat is simpelweg niet bij te houden.”

Zit er een idee achter hoe jij jouw apps ordent?

“Niet echt. Zoals dat gaat, loopt het steeds meer door elkaar. Voor mezelf zit er enige logica in, maar de apps die ik het meest gebruik, zijn de telefoon-app, WhatsApp en Foto’s. Ik ben verder niet heel erg bezig met bewerking of social media. Mijn vak draait juist om echt contact om mensen, ik moet ze kunnen zien, ze kunnen aflezen.

Een telefoon kan daar wel bij helpen. Ik heb een map die ‘Diversen’ heet. Dat is een schuilnaam voor mijn magische goochel-apps. Dit zijn apps om bijvoorbeeld een speelkaart in je telefoon te laten verschijnen of waarmee je telefoonnummers achterhaalt.”

In Mindf*ck op tv heb je ooit eens een truc uitgehaald waarbij je iemand zijn iPhone in het water liet gooien. Waarom doe je zo’n truc met een telefoon?

“Ik probeer altijd in te spelen op herkenbaarheid. Spelkaarten zie je waarschijnlijk niet op dagelijkse basis, maar in dit geval gebeurde er iets met een telefoon. Dat heeft een meer emotioneel haakje en dat is misschien de reden dat jij het hebt onthouden. Het beklijft beter.”

Het boek Mindf*ck is nu te koop.

Lees ook andere delen van #Deeljehomescreen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu